Skip to main content

Persberichten

PVV wil onmiddellijke stopzetting windmolenplannen kabinet

De PVV heeft geschokt gereageerd op het bericht dat windturbineparken tot 80% minder energie opleveren. PVV-kamerlid Barry Madlener: “De PVV heeft zich altijd verzet tegen het plaatsen van windturbines. En met dit onderzoek krijgt de PVV helemaal gelijk. Windenergie is duur en onrendabel, bovendien verpesten ze het landschap.” De PVV wil daarom met onmiddellijke ingang alle windmolenprojecten stoppen, zolang niet duidelijk is wat de opbrengsten zijn.

Vragen van dhr. Madlener en mevr. Klever (beiden PVV) aan de minister van Infrastructuur en Milieu en de Minister van Economische Zaken over het bericht dat windmolenparken op zee 80% minder energie opleveren:

1.)
Bent u bekend met onderstaand bericht? (*)
 
2.)
Deelt u de bevindingen van onderzoeker Lee Miller dat windturbineparken minder zullen opwekken dan iedereen nu aanneemt? Zo nee, waarom niet?

3.)
Wat betekenen deze nieuwe inzichten in de verstrekte subsidieverlening en wat is de werkelijke kostprijs van windenergie? Kunt u hierin een onderscheid maken tussen windturbines op land en op zee. Zo nee, waarom niet?
 
4.)
Bent u bereid om alle windmolenplannen meteen stop te zetten en de kosten en opbrengsten opnieuw te berekenen? Zo nee, waarom niet?

 

(*) http://www.bnr.nl/nieuws/748076-1508/hoeveelheid-energie-opgewekt-door-windparken-teleurstellend

  • Aangemaakt op .