Skip to main content

Persberichten

PVV eist onderzoek flitspalen

De PVV is met stomheid geslagen nu blijkt dat sommige flitspalen in Nederland soms een jaar lang kunnen flitsen, zonder dat de automobilisten in overtreding zijn. Infrastructuur-woordvoerder Barry Madlener: “Afgelopen weekend werd bekend dat één automobilist €2500,- aan onterechte boetes moest betalen. Ik vind dat onbestaanbaar! Zij heeft haar geld inmiddels terug, maar hoeveel automobilisten niet?” vraagt het PVV-kamerlid zich af.

De PVV wil dat de minister hier onderzoek naar gaat doen. “Deze flitspaal zal beslist niet de enige flitspaal zijn die verkeerd staat afgesteld. Ik vraag me serieus af hoeveel boetes de overheid onschuldige automobilisten oplegt, zonder dat ze iets fout doen. De automobilist is geen melkkoe”.

Vragen van het lid Madlener (PVV) aan de minister van Infrastructuur & Milieu en de Minister van Veiligheid en Justitie over het bericht dat een automobilist €2500 aan onterechte boetes heeft gekregen.

1.)
Bent u bekend met onderstaand bericht?(*)

2.)
Kunt u aangeven hoeveel flitspalen van dit type er bij benadering in Nederland staan? Zo nee, waarom niet?

3.)
Kunt u aangeven hoe vaak per jaar een flitspaal verkeerd staat afgesteld? En hoe snel deze wordt vervangen? Zo nee, waarom niet?

4.)
Deelt u de mening van de PVV dat, nu vast is komen te staan dat deze flitspaal verkeerd afgesteld stond, er onderzocht moet worden hoeveel automobilisten afgelopen jaar bij deze flitspaal in Zeeland ook een onterechte boete hebben gekregen? Zo nee, waarom niet?

5.)
Deelt u de mening van de PVV dat flitspalen de verkeersveiligheid moeten dienen, en niet de staatskas moet spekken, zo nee waarom niet?

 

(*) http://www.telegraaf.nl/tv/nieuws/binnenland/24428293/__2500_euro_aan_onterechte_boetes__.html

  • Aangemaakt op .