Skip to main content

In de media - Opinie

Platte aarde denkers en de flop van Kopenhagen

Richards vierde counterblog op de blog van minister Cramer van 9 november.
 
Platte aarde denkers en de flop van Kopenhagen

Staatssecretaris Timmermans van Buitenlandse Zaken maakte onlangs de veelgebruikte vergelijking tussen criticasters op het klimaatbeleid en platte aarde denkers.
Mensen die sceptisch zijn aangaande het klimaatbeleid en vraagtekens zetten bij onder andere de rol van de zon, de wolken en de mensheid voor wat betreft de vermeende opwarming van de aarde zijn lastig en daarom is het meest handig om zulke wetenschappers te degraderen tot platte aarde denkers. Weet Timmermans dan niet dat 31.000 wetenschappers de petitie petitionproject.org hebben ondertekend, waarin zij waarschuwen voor de foutieve wetenschap achter het Kyoto-Verdrag? Weet Timmermans dan niet dat er een lijst is van 450 recente peer reviewed publicaties die het sceptische standpunt onderbouwen?

Nu Sinterklaas dichterbij komt en we allemaal kijken of onze oudste kinderen nog wel of niet geloven, is het des te triester om op een onthutsende video van de Klimatosoof te zien hoe ontzettend naïef het klimaatgeloof van onze Staatssecretaris is. We zien de PvdA-man een reeks boude uitspraken doen zich hulpeloos vastklampend aan een fraai vormgegeven toekomstige-rampenkaart van de aarde. Vervolgens zien we hoe de hooggeleerde heren professoren Arthur Rorsch, Bas van Geel en Peter Bloemers gehakt maken van zijn uitspraken.
 
De wereld is niet plat, de wereld is niet zwart-wit, maar veelzijdig en kleurrijk. De wetenschap is ook niet zwart-wit, maar een debat dat doorgaat totdat de allerslimste koppen de onomstotelijke bewijzen niet alleen hebben geleverd, maar ook aan de man hebben weten te brengen. Het eerste is gebeurd, het tweede is in volle gang. In de wetenschap winnen de sterkere theorieën het uiteindelijk altijd van de zwakkere.

Binnenkort trekt de wereldwijde klimaatkaravaan naar Kopenhagen. Dat wordt een grote flop. Politiek is namelijk simpelweg niet haalbaar wat de alarmisten willen. Misschien moet in Kopenhagen eens vastgesteld worden dat de klimaatwetenschap ontzettend veelzijdig en kleurrijk is. Om te horen hoe gigantisch veel interessante vraagstukken er nog liggen. Om te snappen dat de opwarming van de aarde door menselijke uitstoot van CO2 nauwelijks meer aannemelijk is. Al was het omdat de aarde al tien jaar niet meer opwarmt! Een keihard en onomstreden wetenschappelijk gegeven. Onze Staatsecretaris ontkent het!

De Partij voor de Vrijheid vindt het doordrammen van een akkoord in Kopenhagen onverantwoord. De PVV wil geen miljarden belastingeuro’s investeren in een klimaatbeleid dat op wetenschappelijk drijfzand berust. De PVV wil dat onze overheid én de VN ophouden eenzijdig partij te kiezen binnen de oneindig kleurrijke en boeiende klimaatwetenschap. De PVV waarschuwt dat juist de alarmisten, Timmermans incluis, de werkelijke platte aarde denkers zijn!

  • Aangemaakt op .