Skip to main content

Inbreng Madlener/Van Dijck (PVV) bij debat Eurotop

INBRENG BARRY MADLENER

Voorzitter,

Een klap in het gezicht van iedere democraat. Dat is de geannoteerde agenda van de komende Europese Raad. Een historisch stuk, want hier dreigt een historische fout te worden begaan. De Nederlandse bevolking wordt straal bedrogen. Voor de gek gehouden. Zonder het eerlijk te zeggen wordt Nederland stapje voor stapje een politieke unie in gerommeld.

Een doorgewinterde Brusselse diplomaat zei het vorige week zo in de Volkskrant, ik citeer: “De Europese Grondwet die Nederland in 2005 zo krachtig verwierp, was een leeg vod vergeleken met wat nu op tafel ligt. Het is revolutionair wat er nu gebeurt, dit gaat echt ten koste van de nationale soevereiniteit.” – einde citaat.

De voorstellen van Van Rompuy zijn een regelrechte aanslag op de Nederlandse soevereiniteit. En wat doet dit kabinet? Ze werken er gewoon aan mee om Nederland in de uitverkoop te doen. De Nederlandse democratie wordt verkwanseld aan de Europese Bureaucraten.

De strategie is niet nieuw: Hij heet de salami methode. Die bestaat uit het opdelen van het onderhandelingsproces met als doel met de andere partij tot overeenstemming te

komen over meerdere kleine. Het bewust opdelen van het onderhandelingsproces op deze wijze gebeurt wanneer verwacht wordt dat de andere partij niet akkoord zou gaan met het onderhandelingsresultaat wanneer dat in één keer zou worden gepresenteerd.

De naam is afgeleid van de salami, die vrijwel altijd in plakken gesneden wordt opgediend.

De salami in dit geval is de Europese Superstaat. De Nederlandse kiezers zouden nooit akkoord gaan met een Europese Superstaat. Nederlanders willen de baas blijven over eigen land en willen geen provincie van Europa worden.

Maar de politieke elite en bureaucraten willen dat wel, en daarom gebruikt men deze salami methode.

Vandaag bespreken we weer een paar stappen op de geheime routekaart naar de Europese superstaat: De lidstaatcontracten, de begrotingsunie en de bankenunie.

Allereerst het voorstel van lidstaatcontracten. Nederland zou worden verplicht tot het sluiten van een contract met de Brusselse Bureaucraten. De inhoud van zo’n verplicht contract zou gaan over de bevindingen van de Macro Economische Onevenwichtigheid Procedure. En dat kan dus gaan over het beleid dat Nederland wil voeren op het gebied van tal van zaken. Over onze Arbeidsmarkt, Onze belastingen onze huizenmarkt en noem maar op. Allemaal zaken waar de politieke partijen hun verkiezingsprogramma’s over schrijven. Die zouden zo de prullenbak ik kunnen. Verkiezingen zijn helemaal niet meer nodig met zo’n bindend contract. De Europese Bureaucraten bepalen vanaf dat moment wat er gaat gebeuren, Niet de Nederlandse kiezers. ONACCEPTABEL Voorzitter!!

De begrotingsunie inclusief begrotingscapaciteit is het tweede voorstel wat voor ligt.

Dat moet bescheiden beginnen maar zal daarna snel uitgroeien tot inmenging in begrotingsbeleid. Dat tast een van de meest fundamentele rechten van de tweede kamer aan: het budgetrecht Wij willen helemaal niet dat er een eigen EU-begroting komt, met eigen belastingen of de uitgifte van euro-obligaties.

Wij weigeren bindende contracten aan te gaan met de Europese Commissie over onze pensioenmarkt, arbeidsmarkt, woningmarkt. Daar gaan wij zelf over en niemand anders! Ik wil dat de MP toezegt een VETO in te zetten tegen deze plannen. Ik wil dat er een referendum komt voordat er nog één millimeter soevereiniteit wordt overgedragen. En tenslotte voorzitter, zou er naast een referendum eigenlijk tweederde meerderheid in plaats van de helft plus 1 in de eerste en tweede kamer nodig moeten zijn voordat dit soort afspraken met de EU gemaakt zou kunnen worden.

 

INBRENG TEUN VAN DIJCK

Afgelopen vrijdag heeft de Kamer een rondetafelgesprek gehad met economen. Hier kwam duidelijk naar voren dat de euro is mislukt. Eén munt voor 17 lidstaten met verschillende snelheden werkt niet. We staan nu op het kruispunt. Of we gaan terug naar een eigen munt, zodat Zuid Europese landen weer kunnen concurreren met Noord Europese landen (Herbert Rijken VU, Johan Graafland, Andre ten Dam, Ewald Engelen) of we accepteren dat er een permanente geldstroom van Noord naar Zuid nodig zal zijn (Maarten Leen, Bas Jacobs), onder de mom Solidariteit.

De Europese leiders kiezen voor behoud van de euro tegen elke prijs en zo worden we een Transferunie in gerommeld en uiteindelijk een Politieke unie. Maar dat mag natuurlijk niet zo heten.Ze noemen het een Economische unie, waarbij we solidair moeten zijn met zwakke landen. Of een Bankenunie, waarbij we solidair moeten zijn met Spaanse zombiebanken.

De PVV gaat niet lijdzaam toezien hoe we langzaam worden leeggeplukt door zwakke banken en staten en hoe we langzaam verworden tot een provincie van Europa waar we zelf niets meer te zeggen hebben. De PVV kiest voor een duidelijk EXIT scenario: uit de Euro en uit de EU.

De Bankenunie moet er snel komen. Niet zo zeer vanwege het toezicht, maar om failliete banken rechtstreeks toegang te verschaffen tot een pot met geld van 500 mld, het ESM.  Dat is de echte reden!

De banken in bijvoorbeeld Spanje zijn volledig ontspoord en behangen met giftige leningen, die nooit meer worden afbetaald. De toezichthouder heeft of zitten slapen of de banken hebben de echte problemen weten te verdoezelen. Feit is nu dat de belastingbetaler de eerste 40 mld aan dit zooitje ongeregeld heeft mogen overmaken. Is dat het idee, meneer Rutte.Het bankentoezicht is één grote façade om te verdoezelen dat belastingbetalers eerst de lidstaten en nu ook nog voor de verliezen van de banken mogen opdraaien.

Griekenland. Voor de PVV is onbegrijpelijk dat dit land weer 44 mld krijgt toegeworpen. Het lost het echte probleem niet op. We zijn inmiddels 200 mld (NL 30 mld) lichter en de Griekse economie krimpt harder dan ooit (7%), de Staatsschuld piekt op 190% en de werkeloosheid staat met 26% op recordhoogte. Dit is geld gooien in een bodemloze put en onze Premier weet het!

Griekenland belooft van alles, maar we weten dat dit loze beloftes zijn. Griekenland zou 150.000 ambtenaren naar huis sturen, maar het worden er alleen maar meer (70.000)! Griekenland zou voor 50 mld privatiseren, maar de teller is op 1½ mld blijven steken. Griekenland zou de corrupte en belastingontduiking aanpakken, maar de Lagarde lijst met 200 fraudeurs is zg. kwijt!

Wat dat betreft kan Marcos Ruttos beter Premier van Griekenland worden. Ook hij beloofde de kiezer: “geen extra geld naar Griekenland; genoeg is genoeg!” Maar nog geen 3maanden later gaat er weer 1 miljard extra naar dit corrupte land. Een cadeautje van Rutte c.s.In het AO van vorige week sloot de VVD zelfs niet uit dat er t.z.t. schulden zouden worden kwijtgescholden en een derde steunpakket voor Griekenland is zelfs bespreekbaar.Hoe geloofwaardig is de VVD met Mark Rutte voorop nog?

Vz, tot slot vraag ik aan de MP om aan de burgers van dit land uit te leggen dat de 89 jarige moeder van ex-premier Papendreou 550 mln op een Zwitserse bankrekening heeft geparkeerd, terwijl van de Nederlanders belastingbetaler miljarden mag bijdragen aan het corrupte Griekse systeem. Ik kan het niet uitleggen, maar misschien kan deze goedlachse premier dat wel!

 

 

,