Skip to main content

Fleur Agema: Wat leert burgervader Balkenende ons?

Je zou toch denken dat premier Balkenende zijn dochter leert dat schelden geen pijn doet, dat ze recht heeft op haar eigen mening ook al wijkt die af van een ander en dat vrouwen gelijkwaardig zijn aan mannen?

Het zal toch niet zo zijn dat hij haar leert dat het oké is om erop los te slaan als zij zich beledigd voelt omdat een ander kind haar vader op Harry Potter vindt lijken of dat het oké is als zij later gedwongen wordt om onder het juk van een boerka door het leven te moeten gaan?

Wat leert onze burgervader ons? Wat leert hij verknipte moslims met een voorliefde voor terreur? Waarom dringt hij ons onderwerping op?

Waar ging het mis met de christelijke normen en waarden van onze premier? Wanneer bedacht hij dat het maar beter was om te capituleren voor de allesoverheersende en allesvernietigende ideologie van de Islam?

Het was in ieder geval niet in 2002 toen Pim Fortuyn de deur opentrapte en het ideaal van de multiculturele samenleving ontmaskerde. Nee, toen was hij het slimste jongetje van de klas. Hij luisterde aandachtig naar wat Fortuyn doceerde. Hij viel hem als enige andere lijsttrekker niet af en dat leverde hem een goed rapport op. Na de moord op Fortuyn en de verkiezingen ging hij er met de buit vandoor. Het CDA werd de grootste partij van ons land en Jan Peter Balkenende werd onze minister-president.

Inmiddels leidt hij zijn vierde kabinet en de letters uit het schriftje met wijze lessen van Fortuyn vervaagde bij elk kabinet een beetje meer totdat hij het bij de laatste verkiezingen maar weggooide en met de PvdA het manke paard van Troje binnenhaalde. De mantel der valse liefde werd slordig over de steeds verder uitbreidende veenbrand heen gedrapeerd.

Het ging het faliekant mis.

Er kwam een Generaal Pardon voor profiteurs die keer op keer te horen hadden gekregen dat ze ons land moesten verlaten en dat al jaren en jaren weigerden te doen. Ghetto’s in grote steden waar de politie niet eens meer in durft, werden omgedoopt tot prachtwijken. Met een zak met geld kochten de broeders en zusters van Balkenende 4 hun goede gevoel over de miserabele broedplaatsen voor terreur. Met gratis inburgeringscursussen dachten ze de smachtende zieltjes van importbruiden te kunnen kopen en de tot murw uitgeknepen burger mocht het failliete linkse feestgedruis betalen met torenhoge extra belastingen.

Waarom leert burgervader Balkenende de tere zieltjes van de Islam niet dat je niet beledigd kunt worden maar dat je je alleen beledigd kunt voelen? En dat ze er dus zelf iets aan moeten doen om dat gevoel kwijt te raken en dat ze volslagen getikt zijn als ze denken dat geweld gebruiken oké is als je je gekwetst denkt te voelen?

Waarom leert burgervader Balkende hen niet dat het vrije westen gelukkig nog steeds onvoorwaardelijke en vooral ongecensureerde vrijheid van meningsuiting kent? Dat het oké is wanneer twee mannen en een vrouw die nooit geweld maar alleen het vrije woord gebruiken een kritische verfilmingen van de Islam maken en dat ze dat niet met de dood of voortdurende en jarenlange doodsbedreigingen hoeven te bekopen? Waarom geeft hij hen die geweld verkiezen een vrijbrief om deze helden als trofee, als hoofdprijs voor hun ziekelijke plannetjes te zien?

Hij leert hen dat niet omdat hij geen burgervader is. Hij is een bange knecht van de Islam die de lessen van Fortuyn afwierp toen hem dat uitkwam en die van Theo van Gogh, Ayaan Hirsi Ali en Geert Wilders niet leren wil.  

Fleur Agema