Skip to main content

PVV: VVD gaat met preventieakkoord finaal door de pomp

Het preventieakkoord is totale gekte! Laat ze allereerst dat woord “nationaal” schrappen. Het akkoord gaat over roken, drinken en obesitas, maar de mensen die roken, drinken en te dik zijn, zijn niet betrokken. Het is óver hen, zónder hen. En dat is totaal mesjogge! Wie denken ze wel niet dat ze zijn?

Nooit meer een kratje bier voor de halve prijs, nooit meer Wilde Wijn Dagen, geen biertje meer in de sportkantine als de jeugd speelt? Het slaat compleet door.

Het is precies wat we al vreesden: alcohol wordt het nieuwe roken.

Een pakje sigaretten wordt 10 euro, er komen volledig neutrale verpakkingen, sigaretten mogen niet meer in het zicht verkocht worden, alle rookruimtes worden verboden en er komen rookvrije terrassen en ziekenhuizen. Zorgmedewerkers mogen niet meer als roker “herkend” worden. Rokers worden als criminelen aan de kant gezet. Was het kabinet maar zo stoer tegen echte criminelen!

Het in de ban doen van de e-sigaret is een totale miskleun. Juist rokers die eerst overstappen op een e-sigaret boeken dan al grote gezondheidswinst.

En ze pakken de shishalounges niet aan. Niet alleen de waterpijpen met nicotine, maar ook die met alleen kruiden zijn zeer schadelijk voor de gezondheid. Zo laf. Moslims worden met rust gelaten. Pure dhimmitude.

Vooral de VVD is finaal door de pomp. Het is bizar dat de VVD toestaat dat een kleine partij als de ChristenUnie (met slechts 6 zetels in de Kamer) met dit akkoord zo een grote inbreuk op de persoonlijke levenssfeer van miljoenen Nederlanders maakt. Het is de waanzin voorbij.

Het preventieakkoord is ook nogal hypocriet. Harddrugsgebruik wordt niet aangepakt. Het zal je als ouder maar gebeuren, heeft je kind nooit gedronken of gerookt, altijd gesport en gezond gegeten, maar overlijdt het omdat het gebruik van MDMA normaal gevonden wordt!