Skip to main content

Speech Geert Wilders - Den Haag

Beste mensen, na twee debatten vorige week op de grachtengordel, nu een avond in deze PVV-stad. En dat is geweldig. Den Haag is ook mijn stad en daarom ben ik er tegenwoordig zelfs gemeenteraadslid. Den Haag voelt als een warm bad!

Dames en heren, heeft u vandaag de Telegraaf gelezen? Wij mochten zelf twee pagina’s vullen en dat hebben we met plezier gedaan. We hebben nog eens uitgelegd dat we vooral een ding willen en dat is regeren.

In de krant lieten we ook zien wat er kan gebeuren als niet wij gaan regeren maar er bijvoorbeeld een nieuw Paars kabinet komt, aangevuld met GroenLinks. Dat wordt dan een kabinet vol met multiculti-knuffelaars en linkse actievoerders. Wij lieten ook de bordesfoto zien van dat nieuwe kabinet Rutte-Halsema. En wie staan er straks naast de majesteit? Ik noem er maar een paar:

 • Ahmed Marcouch, minister van islamitische enclaves
 • Tofik Dibi, Landbouw en wietteelt
 • Mohammed Rabbae, Immigratie en islamisering
 • Fatima Elatik, Onderwijs, met een korte ei, en kunst die niet kwetsend is voor moslims
 • Tara Singh Varma, minister van subsidie
 • Khadija Arib, waarnemend minister namens de Marokkaanse koning
 • Jacqueline Cramer, Klimaathysterie
 • Ad Melkert, Staatsomroep en multikul-propaganda
En iemand die natuurlijk niet mag ontbreken is de tweelingzus van Job Cohen:
 • Ella Vogelaar, Ontwikkelingshulp en dhimmitude

Heeft u dat debat gezien vorige week, met de vier lijsttrekkers. De kandidaat van de partij voor de allochtonen, Job Cohen noemde mij daar een gevaar voor de rechtsstaat. En hij zegt dat de Grondwet bij de PVV niet veilig is. Een uitermate gevaarlijke opmerking. En een belediging. En niet alleen voor mij, maar ook voor al die mensen die volgende week op de PVV gaan stemmen. En natuurlijk was er geen linkse journalist die zich afvroeg hoe de Partij van de Arbeid eigenlijk tegenover de rechtsstaat staat en wat deze club doet om het vertrouwen in de democratie te versterken.

Laat ik u daarom zelf maar een paar voorbeelden geven. De PvdA kwam met een generaal pardon. Tienduizenden leugenaars, soms zelfs criminelen, mochten blijven. Daarmee zette de PvdA talloze rechterlijke uitspraken opzij. Uw eigendom is bij de PvdA niet veilig, want de PvdA is voor kraken. Cohen geeft als burgemeester geld voor de bouw van een fundamentalistische moskee, te beheren door Milli Gorus.

Het kabinet, met ook de PvdA daarin, liet onderzoeken of mijn filmpje over de Koran, Fitna, op voorhand verboden kon worden. Blijkbaar is censuur( in de rechtstaat) voor de PvdA een optie. En de PvdA staat niet voor de gelijkwaardigheid van mannen en vrouwen, want van Job Cohen hoeven vrouwen geen hand te krijgen en moeten we moslimmannen die hun vrouw discrimineren accepteren. Job Cohen wil criminelen hun schoenen afpakken. Hij denkt daarmee de criminaliteit te bestrijden. En de PvdA zet de deur wagenwijd open voor een ideologie die haaks staat op de rechtsstaat. Daar wordt de rechtsstaat in Nederland nooit beter van. Als er in Nederland een partij is die een gevaar vormt voor de rechtsstaat, dan is het de partij van Job Cohen, dan is het de Partij van de Arbeid.

Hoe werd Amsterdam veiliger met Cohen en Welten? Hier wat cijfers.

 • Bedreigingen: plus 19 procent.
 • Mishandelingen: ook plus 19 procent
 • Overvallen: plus 21 procent
 • Diefstal/inbraak: plus 24 procent
 • Aantal minderjarigen dat in de fout gaat: plus 25 procent.

Op de KLPD-ranglijst van de gemeenten die het meest te lijden hebben onder Marokkaanse criminelen staat Amsterdam eenzaam op 1. Ook blijkt dat Marokkaanse criminele jongeren zich in toenemende mate organiseren.

Nog een actuele ontwikkeling. De verkiezingen zijn niet meer nodig… Althans, dat lijken ze bij het CDA te vinden. De partij zit op haar troon en zegt: met jou wil ik wel regeren en met jou niet. Vandaag maakte het CDA bekend wie er in de prijzen gaan vallen: VVD, GroenLinks en D66. Wat een ongelofelijke arrogantie!

Bij het CDA lijken ze vergeten te zijn dat er ook nog mensen zijn die gaan stemmen, u heeft misschien wel eens van ze gehoord: de kiezers, de burgers.

Het is een vreemde stap van het CDA. Ze waren toch zo voor de handhaving van de hypotheekrenteaftrek? Waarom willen ze dan in zee met GroenLinks en D66? Het CDA is toch voor een sterk Nederland? Waarom willen ze dan nu regeren met twee partijen die vinden dat de Nederlandse cultuur helemaal niet bestaat. Het CDA wil toch lagere belastingen? Waarom hunkeren ze dan nu naar het gezelschap van die twee partijen die het verhogen van belastingen juist als hobby heeft?

Ben ik weer achterdochtig en zie ik spoken? Of zou het echt zo zijn dat het CDA gewoon twee partijen zoekt om zo snel mogelijk haar verkiezingsprogramma overboord te zetten?

Ik ga er natuurlijk niet over, en u moet natuurlijk zelf weten wat u op 9 juni gaat stemmen. Maar als ik een klein adviesje mag geven: volgens mij moet u op 9 juni in het stemhokje vooral 1 ding doen en dat is dit kabinet van de lage verwachtingen onmogelijk maken. In ons verkiezingsfilmpje zeg ik het zo: Stem lijst 5, stem PVV.

Dames en heren, het gaat niet goed met Nederland. Een instortende economie, massa-immigratie, islamisering, criminaliteit, overlast, files, slechte zorg en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Laat ik met de economie beginnen. Eerst mocht u als belastingbetaler de banken redden en nu mag u Griekenland redden. Een land dat zich met fraude en bedrog de euro heeft eigengemaakt. Een land waar ambtenaren een dertiende en veertiende maand krijgen. Een land waar iedereen bijna direct na hun eindexamenfeest met pensioen gaat.

En de politieke elite? De politieke elite vindt het prachtig. Van GroenLinks tot aan de VVD staan ze te juichen. Ze houden meer van Europa dan van Nederland. En brengen uw geld maar al te graag weg. Maar wij zeggen: geen eu-ro-cent naar Griekenland!

En wij stellen een fundamentele vraag: waar is die euro, zeker nu het slecht gaat, eigenlijk voor nodig? Alsof het in Denemarken, Noorwegen, Zweden en Zwitserland slechter gaat dan bij ons. Alsof het licht daar niet meer aan gaat. Als, en dat hoop ik natuurlijk niet, het verder fout gaat met euro, zeggen wij: liever een sterke gulden dan een zwakke euro.

En heeft u Gerrit Zalm van ABN AMRO vorige week gehoord? Het zegt dat het niet zeker is dat de belastingbetaler de 30 miljard euro terugkrijgt.

Waarschijnlijk kunnen we dus fluiten naar ons geld voor de zakkenvullende en graaiende bankiers, kunnen we fluiten naar ons geld voor het corrupte en fraudeleuze Griekenland en kunnen we fluiten naar ons geld voor het failliete IJsland. De politieke elite gaat nu bezuinigen, ze gaan het bij u ophalen. De politieke elite laat u er voor opdraaien. Ze moeten zich kapot schamen.

Beste mensen, de AOW, de hypotheekrenteaftrek, de studiefinanciering, de WW, de waarde van uw koophuis: niets lijkt nog veilig. Maar wel bij ons:

Bij ons blijft de AOW op 65. Wij komen niet aan de WW. De hypotheekrenteaftrek staat bij ons als een huis. Bij alle andere partijen, ook bij de VVD, gaat de waarde van uw koophuis omlaag. Alleen bij ons blijft uw huis – uw vermogen en oudedagsvoorziening – zijn waarde houden. De huren gaan bij ons niet omhoog terwijl de huren bij de VVD op termijn met 60 procent stijgen. Bij ons gaat het eigen risico niet omhoog. En wij blijven af van de studiefinanciering. Iedereen moet kunnen studeren. Ook de kinderen van Henk en Ingrid.

Alleen bij ons, alleen bij de PVV, zijn onze verworvenheden veilig. Wij snijden vooral in de linkse idealen. En we bouwen in 5 jaar het financieringstekort terug met 16 miljard.

Wij bezuinigen op ontwikkelingshulp, op de staatsomroep, op de ambtenaren, op Europa, op de luxe in gevangenissen, op de kunstsubsidies en natuurlijk op de massa-immigratie.

En wij investeren: in veiligheid, zorg, wegen en belastingverlaging.

Heeft u ook dat andere debat gezien, vorige week vanuit Carré, in het hartje van de grachtengordel? Het ging over economie en er is weinig te verzinnen dat slechter is voor onze economie dan de aanhoudende massa-immigratie. Dus ik wierp het onderzoek van Nyfer in de strijd. U kent het wellicht. De massa-immigratie kost ons per jaar 7,2 miljard euro.

Maar in plaats van dat de andere lijsttrekkers dit serieus nemen, lachen ze het weg. Ze doen er denigrerend over: je zag ze bijna denken daar heb je die gekke Geert weer. Praten over immigratie, dat is toch niet netjes, daar hebben alleen de PVV’ers het over. Kunnen we nu weer over belangrijkere zaken praten – zo denken, alle andere partijen. En de presentator ging daar vrolijk in mee. Als het over het onderwerp economie gaat en ik over de massa-immigratie begin, zegt de presentator tegen mij “Blijft u bij het onderwerp”.

Dames en heren, er is geen onderwerp zo economisch als de miljarden die de belastingbetaler per jaar moet weggeven aan de massa-immigratie. Mag ik het nog 1 keer zeggen: 7,2 miljard euro! En binnenkort mag u zelf antwoord geven op die andere lijsttrekkers die zo neerbuigend de problemen met de massa-immigratie weglachen. Dat kan op 9 juni. In het stemhokje. Zal ik het nog een keer zeggen: Stem lijst 5, stem PVV.

Als we de massa-immigratie aanpakken, dan kunnen we de komende decennia miljarden en miljarden besparen. Vele miljarden die we kunnen gebruiken om weer uit de economische crisis te komen.

Met de massa-immigratie importeert Nederland geen welvaart maar criminaliteit en uitkeringsafhankelijkheid. Die waanzin moet zo snel mogelijk ophouden. En alleen de Partij voor de Vrijheid, en geen enkele andere partij, strijdt tegen de massa-immigratie.

Dames en heren, wij zijn ervan overtuigd dat Nederland geen behoefte heeft aan weer een slecht kabinet. Aan weer een kabinet dat de grenzen wagenwijd openzet. Nederland heeft geen behoefte aan Paars III. Nederland heeft geen behoefte aan een kabinet met de Partij van de Arbeid, een kabinet dat ons land verder in de afgrond stort.

Maar Paars III wordt door Mark Rutte niet uitgesloten. Een stem op Mark Rutte kan zo maar een stem zijn op Job Cohen. En, dames en heren, vergeet u niet dat toen de VVD in 1998 onder Frits Bolkestein een harde campagne voerde en 38 zetels haalde, de VVD toch weer met de Partij van de Arbeid ging regeren. En wat toen gebeurde, kan nu zomaar weer gebeuren.

Daarom zeg ik: een grote PVV is de beste garantie Paars III en de PvdA buiten de deur te houden!

Wat Nederland nu dus nodig heeft is een kabinet met de Partij voor de Vrijheid. Wij hebben een agenda van hoop en optimisme. Wij willen regeren! En als het even kan dan gaan wij regeren. Wij zijn er klaar voor!

Beste mensen, u mag 9 juni een historische keuze maken, u mag kiezen:

 • Economisch verval of welvaart?
 • De islamitische of onze cultuur?
 • Europa of Nederland?
 • Immigratie of veiligheid?
 • De elite of Henk en Ingrid?

De keuze is: zij of wij.

Stem lijst 5, stem Partij voor de Vrijheid.