Skip to main content

Speech Geert Wilders, Scheveningen, 9 juni 2010

Vrienden!

Het onmogelijke is gebeurd. Zoals het er nu naar uitziet, staan we op 22 zetels! Dat betekent dat we met stip de grootste winnaar zijn! Het is een fantastische dag voor de PVV! Maar veel belangrijker: Het is een glorieuze dag voor Nederland! Vandaag hebben bijna 1,5 miljoen mensen voor de PVV gekozen en hebben al die mensen gekozen voor onze agenda van hoop en optimisme.Vandaag kozen al deze mensen voor een beter en sterker Nederland, voor meer veiligheid en minder criminaliteit.Voor minder immigratie en minder islam! Dit is waar Nederland voor kiest! Maar ook voor een betere ouderenzorg, voor lagere belastingen en bij ons blijft de hypotheekrenteaftrek wat hij is.

Nederland wist het al lang: onze partij , de PVV,  is een factor van belang. Maar ook in politiek Den Haag kan nu niemand meer om de PVV heen. We zijn de derde partij van Nederland geworden!

En we zullen onze kiezers niet teleurstellen, we zullen het onversneden eerlijke PVV-geluid nog harder laten horen. Wij willen Nederland beter maken, sterker maken, trotser maken.
Dat is waar Nederland naar verlangt. En dat is wat we met z'n allen aan Nederland zullen geven.

Vrienden, dit is een historische avond. Zes jaar geleden begonnen we met twee dozen op een achterafkamertje in het gebouw van de Tweede Kamer. En nu lijkt het erop dat we de derde partij van Nederland zijn geworden en dat is een grandioos resultaat.

Ik bedank alle mensen die vandaag kozen voor een beter Nederland, die vandaag kozen voor meer veiligheid en minder immigratie, die vandaag kozen voor de PVV.

Ik zeg ook: dank je wel, duizenden vrijwilligers. Al die mensen die de afgelopen weken en dagen overal in Nederland onze posters plakten en onze folders van straat tot straat en van deur tot deur brachten. Mensen: bedankt, zonder jullie was het nooit gelukt!

Ik bedank ook de leden van onze formidabele fractie, onze geweldige kandidaten en al onze fantastische medewerkers.En als u me toestaat een persoonlijke noot,  ik wil graag mijn vrouw Kristina bedanken voor alles wat zij hiervoor de afgelopen jaren heeft opgeofferd. Ontzettend bedankt!

Vrienden. Tegen al die nieuwe PVV-Kamerleden zeg ik: morgenochtend om 11 uur is onze eerste vergadering. En neem een stormram mee, want we gooien meteen de beuk erin!

Vrienden, vanaf vandaag zal ons geluid nog veel duidelijker klinken! Vandaag won de PVV! Vandaag won Nederland! Mensen: bedankt!!!