Skip to main content

Spreektekst Geert Wilders: debat Eurotop

Vz, De landen in het zuiden hebben er niet alleen een puinhoop van gemaakt, ze hebben niet alleen gepotverteerd met ons geld, ze hebben ons niet alleen belogen en bedrogen met valse begrotingscijfers, maar alsof dat allemaal nog niet genoeg is, wagen ze het ook nog om ons te chanteren met maffiapraktijken. Tijdens de top vorige week hebben Spanje en Italië alles geblokkeerd tot ze zekerheid hadden dat wij hun banken zouden gaan spekken. Geen woord over het groeipact tot ze wisten dat ze ons geld zouden krijgen.

Tot onze spijt, en tot zijn schande, gaf minister-president Rutte toe aan deze maffiapraktijken. Slaafs ging hij op de knieën voor de Italiaanse en Spaanse maffia.

De minister-president heeft precies gedaan waar minister De Jager voor waarschuwde, hij heeft Nederland met een bankentoezicht een stap op weg de bankenunie in gerommeld. Tijdens het debat vorige week waarschuwde de premier nog letterlijk dat een bankenunie een maatregel was die "tot een soort paracetamoleffect voor Zuid-Europa" zou leiden, maar het lijkt erop alsof de premier beter zelf een paracetamolletje had kunnen slikken tegen slappe knieën en het behoud van een rechte rug.

Het ESM kan straks banken herkapitaliseren, zonder dat wij preferente schuldeiser worden. Het ESM en dus ook Nederland wordt dan mede-eigenaar van rotzooibanken zoals het Spaanse Bankia waar gisteren nog 33 bestuurders, waaronder een ex-vicepremier en een ex-minister van justitie, werden gedagvaard wegens fraude. Goed gedaan, premier Rutte!

Vz, ook gaan we staatspapierobligaties opkopen van landen in moeilijkheden. De ECB wil deze rotzooi niet meer opkopen, en dus moeten wij het maar doen, terwijl bewezen is dat deze dat het opkopen van deze troep de rente van die landen absoluut niet drukt.

In het spoor van Merkel, geeft de minister-president toe aan de eisen van Spanje, Italië en Frankrijk. Maar, in tegenstelling tot Duitsland hebben wij als Nederland geen veto in het ESM. En dat wrijven de Spanjaarden en de heer Van Rompuy er met veel plezier in, zo hebben we de afgelopen dagen kunnen lezen. Nederland staat buitenspel in het ESM.

Geen veto voor Nederland in spoedgevallen. Ze lachen ons keihard uit.

We worden bedrogen door Brussel, zoals we al zo vaak zijn bedrogen. Landen mochten geen bailouts krijgen, volgens het verdrag van Maastricht. Maar dat gebeurde toch. Banken kunnen niet rechtstreeks geld krijgen van het ESM. Het staat er letterlijk in artikel 12 van het verdrag. Op de top tekende de premier een verklaring waarin het mogelijk wordt dat banken rechtstreeks vanuit het noodfonds onze centen krijgen terwijl dit in strijd is met artikel 12 van het ESM-verdrag waarin staat dat ESM-gelden alleen mogen worden aangewend ten behoeve van ESM-leden.

Illegale praktijken waaronder onze minister-president zijn handtekening heeft gezet.

Minister-president Rutte en zijn team pakken in Den Haag de mensen. Er is geen geld voor verzorgingstehuizen, BTW en eigen risico gaan omhoog, opa wordt zijn rollator afgepakt en mensen moeten bloeden tot ze erbij neervallen. Meer Europa en minder Nederland betekent Harder werken en de Nederlander harder pakken .

Het ESM is een Brussels plan om ons allemaal arm te maken. In Brussel drukken ze gewoon hun zin door. Altijd en overal. En wij maar betalen. Altijd en overal. Henk en Ingrid mogen zich de pleuris werken voor onze Club Med vrienden.