Skip to main content

Toespraak Geert Wilders, Ahoy, 24 augustus 2012

Beste vrienden van de vrijheid,

Fijn dat jullie er allemaal zijn.

Wij beginnen de nastoot van de campagne hier, in de stad van Pim Fortuyn. Maar u weet. de PVV campagne is al maanden aan de gang. Het kabinet lag nog niet uit elkaar of wij zeiden: het gaat straks bij de verkiezingen maar om 1 ding. En dat is Brussel. Het zijn de Brusselse diktaten die ervoor zorgen dat Nederland zo bizar veel moet bezuinigen. Dat moment was het begin van de campagne. En tot op 12 september de stembussen dichtgaan, zullen we dat blijven roepen.

Dit zijn de laatste paukenslagen. Voor de Rotterdammers onder jullie: gisteren speelde Feyenoord gelijk in de Europa League. Op zich geldt natuurlijk: hoe eerder je wegbent uit Europa, hoe beter. Maar ik wens Feyenoord veel succes tegen Sparta Praag.

Als u zich afvraagt waarom ik zo’n gezond kleurtje heb, dat heb ik te danken aan een korte vakantie. Heb ik in de tussentijd veel gemist? Er schijnt een soort debat geweest te zijn tussen lijsttrekkers op de televisie. U zag een foto van Alexander Pechtold in een roze kniebroek. Als we die foto ophangen aan onze grenzen hebben we de immigratiestop binnen. Ik begrijp dat Griekenland ook weer zijn schulden niet kan betalen en weer uitstel nodig heeft.

De VVD gaat de thuiszorg afschaffen, in Engeland poseert een prins in zijn adamskostuum, Roemer doet iets en Rutte ook. Kortom, niet veel gebeurd toen ik weg was.

Dat debat was eigenlijk geweldig. Jammer dat niemand heeft gekeken. Het illustreerde namelijk perfect hoe de politiek in Nederland er zou uitzien zonder de Partij voor de Vrijheid: keuvelende meneren en mevrouwen, die elkaar gezellig de bal toespelen. Het was het Nederland van voor Fortuyn, toen Nederland nog in de wurgende greep verkeerde van de politiek-correctheid en de multikul. Toen heel Den Haag vijf keer per dag op de knieën ging, biddend richting het Mekka der eurofielen, Brussel. En daarna gaven ze elkaar een borrel of een baan.

Vandaag heb ik een boodschap voor het hele politieke establishment: jullie hoop op ‘business as usual’, jullie hunkering dat we nooit meer zullen praten over de multikul en het faliekant mislukte EU-experiment is totaal zinloos. De problemen die het gevolg zijn van jullie verknipte idealen zijn te groot om onder het tapijt te vegen. Vandaag begint deel 2 van de verkiezingscampagne.

De belangen zijn enorm. De afgelopen jaren hebben het bewezen: De Brusselse wolven willen altijd meer. Overal bemoeien ze zich mee. Met onze begroting, onze immigratie, onze pensioenen, onze hypotheekrente-aftrek, onze huurmarkt, onze arbeidsmarkt, ja zelfs onze Hedwigepolder.

De Europese Unie heeft al lang niks meer te maken met vrijhandel. Brussel is een ondemocratisch monster – een vampier die ons leegzuigt tot we nog slechts een onbetekenende provincie zijn van het Groot-Europese Rijk.

De eurocraten willen ons doen geloven dat we anders vervallen in barbarij en oorlog. Maar als ik ergens barbarij zien, dan is het bij de ongekozen eurocraten in Brussel. Ze plunderen ons land en zeggen dan: wees maar blij, want anders hadden jullie oorlog gehad. Een van de grootste griezels is Eurocommissaris Cecilia Malmström met haar krankzinnige linkse idealen. Malmström is een of andere Zweedse troela. Niemand kent haar, niemand weet wie ze is, niemand weet wat haar merk zware shag is, niemand heeft ooit op haar gestemd; en toch is zij de baas over onze immigratie. Terwijl ze meer dan 25.000 euro per maand toucheert, net zoals de rest van de zakkenvullende Europese commissie.

De vraag is nu: wie zal Nederland redden uit die Europese dwangbuis? Wie zal ons losmaken uit die Brusselse haaienbek? Niet Mark Rutte, de man die steeds afreist naar Brussel om weer een ongedekte cheque te ondertekenen in ruil voor lunch met champagne. Hup, daar gaat weer een miljard. Als je Mark Rutte een blanco cheque voorhoudt, dan tekent ie. Als je Mark Rutte ’s nachts wakker maakt, pakt hij zijn pen en begint te tekenen.

En Kameraad Roemer dan? Hij deelt nu gratis tomatenijsjes uit op straat. Dat is een voorproefje van zijn carrière als minister-president als hij gratis geld gaat uitdelen. Minister-President Roemer zal trouwens niet alleen de geldpersen open zetten maar ook de sluizen van de massa-immigratie. En hij zal miljarden meer aan ontwikkelingshulp doneren.

Afrika zal blij zijn met premier Roemer. Want ome Emiel lijkt een gezellige oom die op verjaardag moppen vertelt, maar hij is een geharde multiculturalist die niet zal rusten voordat wij een minderheid zijn.

De SP en Brussel zijn twee handen op 1 buik. Méér immigratie, méér Europa, méér generaal pardons en dus méér onveiligheid. Nog nooit heeft de SP voor een PVV-motie gestemd om de massa-immigratie te beperken.

Roemer en Rutte zullen ons land rennend in de uitverkoop doen. Waar moet ik tekenen?, roept Mark Rutte, de man van de blanco cheques. Hoeveel geld moet ik vandaag weer gratis weggeven?, roept Emiel.

Is er een alternatief? Ja, dat is er en het heet de PVV.

Wat waren we vroeger trots op de gulden. De gulden was de mooiste munt van Europa. De gulden was een sterke munt. Eeuwenlang heeft de gulden Nederland voortreffelijk gediend.

Vandaag hebben we de euro. De euro is geen geld; de euro kost geld. De euro maakte ons armer in plaats van rijker. De euro kostte elke Nederlander vorig jaar gemiddeld 1800 euro aan consumptievermogen. Om de euro te redden hebben Rutte en De Jager elke Nederlander tot dusver al een risico van bijna 10.000 euro aan leningen en garanties om de nek gehangen.

Vrienden, er zijn mensen die zich niet kunnen voorstellen dat we ooit weer een onafhankelijk land worden, dat we ooit eens die verschrikkelijke EU-vlag bij het grofvuil zullen zetten.

Tegen die mensen zeg ik: kom naar Rotterdam. Dit is de stad van wonderen. Ooit tot puin gebombardeerd door de nationaal-socialisten en herrezen uit haar eigen graf. Maar Rotterdam is ook de stad waar het failliet van de multiculturele samenleving voelbaar is. In Rotterdam begon Fortuyn zijn revolutie. Om Nederland terug te geven aan de Nederlanders.

Vrienden, ik heb een simpele vraag: Moet Nederland niet gewoon eens kiezen voor baas in eigen huis?

Als we uit de Europese Unie stappen, wordt Nederland weer een vrij land. Nadat we ons in de 16de eeuw van Spanje en de Brusselse landvoogd hadden bevrijd, begon onze Gouden Eeuw.

Als we ons vandaag van Griekenland, Spanje en de Brusselse landvoogden bevrijden, begint een nieuwe Gouden Eeuw. We zijn niet voorbestemd om een flappentap van Zuid-Europa te zijn. Wij zijn voorbestemd voor grote dingen. We zijn nog altijd het volk van Piet Heyn en Michiel de Ruyter. Onze daden worden alleen maar begrensd door onze dromen.

Wat waren we vroeger trots op Nederland. Op onze kracht. Op onze vrijheid. Op onze vlag.

Op onze eigen gulden. Alles wat we zelf bereikt hebben. Vrienden, ik heb goed nieuws: Die tijd komt terug. Daar gaan wij voor zorgen. 12 september wordt de dag van de bevrijding.

Dan zegt Nederland “Neen” tegen Rutte en de Kunduz-coalitie. Want zij leggen ons land een forenzentaks op, verhogen de BTW, trekken de pensioenleeftijd op, halen de rollator uit het basispakket, brengen het eigen risico naar 350 euro, morrelen aan de WW en het ontslagrecht, en schaffen de verzorgingstehuizen af.

Dan zegt Nederland alsnog “Neen” tegen het noodfonds ESM waar wij voor 40 miljard garant moeten staan voor landen die ons bedrogen en belogen hebben of hun eigen broek niet kunnen ophouden. Ik kan niet uitleggen dat we hier in Nederland de mensen voor miljarden pakken in hun portemonnee en vervolgens miljarden aan Zuid-Europeanen geven.

Vrienden, Den Haag hoeft de portemonnee van de mensen niet leeg te roven, want er is nog genoeg geld te besparen op de staatsuitgaven: de subsidies, de groene onzin, de afdrachten aan Europa, ontwikkelingshulp. Dat is waar de PVV het geld gaat halen, niet uit uw portemonnee. We verlagen de belastingen en de BTW. Ons economisch programma laat zich in 1 woord samenvatten: Belastingverlagingen. De PVV verlaagt de belastingen voor de burgers met maar liefst 7,5 miljard netto.

En uiteraard is er nog de 7,2 miljard per jaar die wij besparen als we een einde maken aan de immigratie-waanzin. Meer dan de helft van het geld dat we uitgeven aan bijstand gaat naar niet-Westerse allochtonen. Daarover hoor je Emile Roemer niet.

Ook voor de veiligheid van Nederland maakt de PVV zich hard. Noord-Afrikaanse en Oost-Europese bendes maken ons land onveilig. Nederland moet weer baas worden over zijn eigen grenzen. De politie moet weer baas worden op straat. Geen pappen en nathouden, maar keihard ingrijpen! Dat is waar wij voor staan!

Vrienden. er staat veel op het spel. We moeten weer zelf ons eigen lot gaan bepalen.

Nederlandse toekomst in Nederlandse handen. Eigen grenzen, eigen geld, eigen toekomst.

Baas in eigen huis, baas in eigen land.

Succes allemaal met de campagne. Op 12 september halen we een mooi resultaat dat zoals altijd de peilingen doet verbleken.