Skip to main content

Derde partij van Nederland. 950.263 keer bedankt!

De Kiesraad is er uit. Maandag werd in Den Haag de uitslag bekend gemaakt van de verkiezingen. We hebben verloren, dat is algemeen bekend. Maar wat te weinig mensen weten is dat de Partij voor de Vrijheid de derde partij is geworden. En dat voor de tweede keer achter elkaar.

Daarmee blijkt de PVV te zijn uitgegroeid tot een blijvende factor in de Nederlandse politiek. Het PVV-geluid - met als zwaartepunten de massa-immigratie, de EU, zorg en veiligheid - kan niet gemist worden.

Het meest bemoedigende van de uitslag is het aantal mensen dat bereid was naar het stembureau te gaan om een stem uit te brengen op de PVV: een ongelofelijk aantal van 950.263 kiezers. In het geweld van de tweestrijd tussen PvdA en VVD zijn we zo toch overeind gebleven.

Ik wil iedereen van harte bedanken. Onze stemmers, maar ook de vele vrijwilligers die posters plakten en pamfletten verspreidden. Zonder jullie inzet was het nooit gelukt.

Dat geeft ons moed en inspiratie voor de komende jaren. Het nieuwe paarse kabinet staat bijna in de steigers. We zijn klaar voor de oppositie. We hebben bijna een miljoen redenen er keihard tegenaan te gaan.

Geert Wilders