Skip to main content

Wilders roept fractievoorzitters op Marokkanenprobleem te bespreken

Hieronder de brief die Geert Wilders vandaag verstuurde naar zijn collega-fractievoorzitters:

Geachte collega's,

In het belang van een veilig Nederland doe ik een dringend beroep op u. Kijk niet langer weg van een van de grootste problemen in ons land: het Marokkanenprobleem.

Lees ook het bericht "Wilders wil Marokkanen op agenda" op NOS.nl
Lees ook het bericht "Wilders wil debat over Marokkanen" op ND.nl
Lees ook het bericht "Wilders stuurt brief over 'Marokkanenprobleem'"op Binnenland.nieuws.nl

Uit het recent verschenen 'Jaarrapport Integratie 2012' en de uitlatingen van de plaatsvervangend korpschef bij de Nationale politie, de heer Woelders (Parool, 5-1-2013) blijkt hoe acuut dit probleem is. Het exorbitante aandeel van Marokkanen in de criminaliteit in Nederland zorgt voor grote onrust in de samenleving.

Liefst 60% van de 12-26 jarige Marokkaanse jongens is verdachte van een misdrijf. Geen enkele groep recidiveert zo vaak als Marokkanen. Maar liefst 80 procent gaat opnieuw in de fout. De tweede generatie is zelfs nog crimineler dan de eerste. Bovendien maken ze zich stelselmatig schuldig aan geweld tegen niet-Marokkanen. Er is duidelijk sprake van Marokkaans racisme.

Al geruime tijd vraagt de PVV aandacht voor dit probleem. Helaas, politiek Den Haag is blind en doof. Begin december ontbrak het de andere partijen aan lef en durfde niemand op de debataanvraag van de PVV te reageren. Ook het kabinet zwijgt in alle talen.

Aan het begin van het jaar doe ik een beroep op uw verantwoordelijkheidszin. Laat ons het jaar 2013 starten met het goede voornemen om eindelijk een probleem aan te pakken waar vele Nederlanders al jaren wakker van liggen. Steun deze keer het debat dat de PVV wederom zal aanvragen over het Marokkanenprobleem.

Ik wens u een gelukkig nieuw jaar, vol politieke moed!

Geert Wilders
Fractievoorzitter Partij voor de Vrijheid