Skip to main content

Nederland vreest komst Roemenen en Bulgaren

DEN HAAG - De overgrote meerderheid van de Nederlanders vreest de komst van Roemenen en Bulgaren per 1 januari volgend jaar. Kiezers van VVD, PvdA, PVV, CDA en SP hebben grote bezwaren bij het openstellen van de grenzen voor werknemers uit die twee landen. Alleen het electoraat van D66 is redelijk positief.

Lees hier het hele bericht op Telegraaf.nl

Lees hier ook het bericht op Powned.tv

Onderzoeksresultaten Maurice de Hond

Peil.nl/Maurice de Hond heeft in opdracht van de PVV een representatief steekproefonderzoek uitgevoerd onder meer dan 1300 Nederlanders, over het openstellen van de grenzen voor Roemeense en Bulgaarse werknemers per 1 januari aanstaande.

De resultaten zijn glashelder:

81 procent van alle Nederlanders is tegen het openstellen van de grenzen voor Roemeense en Bulgaarse werknemers op 1 januari en 73 procent verwacht een stijging van de criminaliteit in Nederland als de grenzen wel opengaan.

77 procent vindt het geen goede zaak dat Roemenen en Bulgaren gebruik kunnen maken van onze sociale voorzieningen en 74 procent van alle Nederlanders denkt dat de komst van Roemenen en Bulgaren ten koste zal gaan van banen voor Nederlanders.

Bijna tweederde van alle Nederlanders (63 procent) is dan ook van mening dat de grenzen op 1 januari gesloten moeten blijven voor Roemenen en Bulgaren, ook als de EU daar niet mee instemt. Een meerderheid van de kiezers van PVV, VVD, PvdA en SP - een ruime Kamermeerderheid - deelt deze mening.

PVV-leider Wilders: "Het is glashelder wat de Nederlander wil: De grenzen moeten op 1 januari aanstaande gesloten blijven voor Roemeense en Bulgaarse werknemers. Een overgrote meerderheid van de Nederlanders is terecht bang voor hun baan en voor een verdere groei van de criminaliteit. Daar zit Nederland niet op te wachten. Het kabinet moet nu luisteren naar de kiezer, de EU negeren en de grenzen hoe dan ook gesloten houden. Laat de Roemenen en Bulgaren lekker thuisblijven, we hebben genoeg problemen in ons eigen land".