Skip to main content

Toespraak Geert Wilders, demonstratie Den Haag 21 september 2013

demonstratie-koekamp

Fantastisch, wat een opkomst vandaag.
Hebben jullie er een beetje zin in?

Volgens mij staan hier meer mensen dan de VVD en de PvdA straks als lid overhouden.

Zeg eens eerlijk: wat willen jullie? Rutte II of de PVV?

Alle gekheid op een stokje: dit kabinet maakt er een puinhoop van.

Bekijk hier de video met de volledige toespraak van Geert Wilders

We worden kaalgeplukt.
We beleven de grootste koopkrachtdaling in bijna 30 jaar.
Elke dag verliezen 700 mensen hun baan.
Elke dag vallen 50 bedrijven om.
Onze pensioenen zijn in gevaar.
De hypotheken van meer dan 1 miljoen huishoudens staan onder water.
De zorg wordt afgebroken.

Mensen maken zich terecht hele grote zorgen over hun baan, hun inkomen, hun huur, of ze hun hypotheek kunnen betalen, hun pensioen, de opvang van hun kinderen en de zorg van hun ouders.

Ik vraag het jullie nóg een keer: Willen jullie Rutte II of de PVV?

Volgend jaar, beste vrienden, wordt het nog erger.
De heer Rutte is wereldvreemd. Hij wil dat mensen nieuwe huizen gaan kopen, nieuwe auto's gaan kopen! Maar in plaats van de belastingen te verlagen klopt hij het geld uit de portemonnee van de mensen door met PvdA-beleid de belastingen te verhogen!
Volgend jaar nog eens 8 miljard aan nieuwe belastingverhogingen.
Een klap in het gezicht van alle Nederlanders!
Nog meer ontslagen en nog meer faillissementen.

Bijna niemand heeft nog vertrouwen in het kabinet. En dat is ook logisch.
Het kabinet geeft miljarden aan die gekke ontwikkelingshulp in Afrika, het geeft miljarden aan die zakkenvullers van de Europese Unie in Brussel, miljarden aan die corrupte Grieken, aan de Cyprioten, miljarden aan onrendabele windmolens op zee en miljarden aan nieuwe straaljagers.
Kunt u het zich voorstellen?!

Ik vraag het jullie nóg een keer: Wat willen jullie? Rutte II of de PVV?

Ik zeg samen met jullie : Rutte II, weg ermee. Rutte II maakt een puinhoop van Nederland. En niemand anders dan Mark Rutte en zijn socialistische vriendjes van de VVD en de PvdA zijn daarvoor verantwoordelijk.

Meer dan 80% van alle Nederlanders en zelfs de meerderheid van de eigen kiezers van VVD en PvdA heeft geen vertrouwen meer in Mark Rutte.
Het kabinet lijkt wel op de JSF-straaljager, steeds duurder en volstrekt ongewenst. Diederik Samsom lijkt harder op zoek naar de schietstoel, dan de eerste piloot die ooit in dat verschrikkelijke vliegtuig zal moeten vliegen.

Heel veel mensen vinden het verschrikkelijk. Wij krijgen als fractie karrenvrachten emails van gewone burgers. Mensen die ten einde raad zijn.

Ik kan ze hier niet allemaal voorlezen – want we hebben maar vergunning tot 2 uur – maar ik haal er zomaar een paar voorbeelden uit.

Een mevrouw uit Friesland schreef mij: "Mijn man kwam vandaag uit zijn werk met de boodschap dat hij zijn baan heeft verloren. Hij heeft zich meer dan twintig jaar met ziel en zaligheid ingezet voor zijn bedrijf, en nu kan hij naar de WW en dadelijk kunnen we naar de bijstand."

Een ander voorbeeld van een stukadoorsbedrijf uit Rotterdam. Failliet gegaan. "Jarenlang, schrijft hij, heb ik keihard gewerkt en een goedlopende onderneming opgebouwd, maar nu zit ik in een faillissement. Ik kan voor het eerst deze maand mijn personeel niet meer betalen, het is verschrikkelijk. Ik moet ze allemaal ontslaan."

Een derde en laatste voorbeeld: Een doodgewoon Nederlands gezin, de familie Visser uit Limburg zegt: "Meneer Wilders, we voelen ons zo machteloos. Kunnen we daar dan niets aan doen?"

Maar, beste vrienden, zijn wij Nederlanders machteloos? Gaan we ons verzetten?
Ik heb goed nieuws voor de familie Visser en al die andere uitgeperste burgers en bedrijven: De Partij voor de Vrijheid zal die mensen nooit in de kou laten staan. Wij komen op voor hun belangen. Wij laten u nooit in de steek.

Heel veel mensen vragen: Wat is jullie alternatief? En hoe gaan jullie ons uit de crisis halen? Een goede vraag. Wij hebben het beste alternatief.

Er moeten drie dingen gebeuren:

Ten eerste moeten de belastingen voor burgers en bedrijven omlaag. Niet omhoog, omlaag! Lage belastingen zorgen voor groei, voor koopkracht, voor investeringen, voor banen.

En dat kunnen we ook betalen als we, en dat is mijn tweede punt, als ons belastinggeld niet naar het buitenland gaat maar in Nederland blijft. Als we ophouden met die miljarden ontwikkelingshulp aan Afrika, als we ophouden met ons zuurverdiende geld naar Brussel te sturen. Geen cent meer naar de Spaanse banken, geen cent meer naar de Grieken of Cyprioten. Ik zeg: Genoeg is genoeg!

Ten derde, beste vrienden, moeten we weer een vrij en soeverein land worden. We moeten weer baas zijn over ons eigen geld, onze eigen grenzen, ons eigen Nederland. We moeten terug naar de gulden. We moeten uit de EU, we moeten onze Nederlandse identiteit behouden! We zeggen nee tegen de massa-immigratie. We zeggen ook nee tegen de islamisering die maar doorgaat. En de PVV is de enige partij die dat zegt. We zeggen: genoeg is genoeg!

En u weet: ook daar gaan Mark Rutte en zijn vriendjes de verkeerde kant op. Op 1 januari zet de EU de grenzen wagenwijd open voor alle Bulgaren en Roemenen die in Nederland hun fortuin komen zoeken. Dat wordt de doodsteek voor ons land.

Ik vraag u: Moeten we mensen die nooit meebetaalden aan onze verzorgingsstaat zomaar gebruik laten maken van al onze voorzieningen? Moeten we onze banen, ons geld en onze veiligheid zomaar op het spel zetten omdat de Roemenen en Bulgaren naar Nederland komen?
Willen jullie dat Rutte II nog langer doorgaat?

Ik vraag het nóg een keer: Willen jullie dat? Willen jullie Rutte II of de PVV?

We hebben de PVV hard nodig. Ons land is het mooiste land ter wereld. Wij accepteren niet dat Nederland helemaal wordt afgebroken. Vandaag wil het kabinet nivelleren en de belastingen nog maar eens verhogen. Die waanzin moet stoppen! Geen belastingverhoging, maar belastingverlaging is wat Nederland nodig heeft. Weg met het kabinet Rutte II! Weg met de belastingverhogingen! Wij zeggen: Genoeg is genoeg!

Vrienden,

Het wordt tijd dat we het verval stoppen. Dat we de neergang keren. Dat we ons weer kunnen gedragen als burgers van een vrij en beschaafd land. Met goede zorg voor de zieken, voor de ouderen en de gehandicapten. Met goede pensioenen voor al die Nederlanders die ons land hebben opgebouwd. En met lagere belastingen voor de mensen en bedrijven die met hard werken zorgen dat we een welvarend land waren en weer worden in de toekomst.

Vrienden,
De Nederlanders hunkeren naar perspectief. Ze hunkeren naar verandering.

De afgelopen maanden trok de PVV door heel Nederland. Van Spijkenisse tot Volendam, en van Almere tot Heerlen. En overal hoorden we hetzelfde geluid. Genoeg is genoeg! Rutte II Weg ermee!

Mag ik mij over uw hoofden heen tot Mark Rutte richten? Nederland heeft genoeg van jou, Mark, en van jouw PvdA-vriendjes.
De Nederlanders willen verandering. En wij als PVV gaan voor die verandering zorgen, want Nederland heeft daar recht op!

Vrienden, vandaag, 21 september, begint de herfst. De bladeren gaan vallen. En nu het kabinet nog!

En wij als PVV zijn klaar voor verkiezingen!
Overal – u hoorde onze fractievoorzitter in de Eerste Kamer, in het Europees Parlement, u hoorde onze Fleur – overal knokt de Partij voor de Vrijheid voor uw belangen. Al onze fracties, van hier in Den Haag tot in de provincies, van Eerste Kamer en Tweede Kamer tot onze fractie in dat verschrikkelijke Brussel – al die fracties beloven U hetzelfde: Voor ons telt maar één ding: ons mooie Nederland.

Dit kabinet heeft Nederland kapotgemaakt. Dit kabinet moet weg.

Vrienden,
Ik zeg tot Mark Rutte: Wij geven ons nooit gewonnen. Wij worstelen en wij komen boven. Wij zijn het volk van Michiel De Ruyter en Pim Fortuyn, wij zijn een volk van geuzen en patriotten, een volk van helden en zwoegers, een volk van harde werkers. Wij zijn gewend met elkaar onze schouders eronder te zetten.

U kunt op mij rekenen, en ik reken op u. Ik reken op jullie allemaal.
En ik bouw op jullie. Ik bouw op jullie omdat we met jullie hulp Rutte II uit het Torentje kunnen verdrijven.

Vrienden, de Partij voor de Vrijheid wordt steeds groter. En hoe vindt u dat? Moeten we nog groter worden? Dan zullen we nog groter worden. En dat is dankzij jullie! Jullie zijn onmisbaar voor onze groei.

Mijnheer Rutte, luister goed: Ga naar de koning, bied uw ontslag aan en laat Nederland met rust en ga weer bij een fabriek yoghurt verkopen.
Nederland heeft genoeg van u en uw vreselijke beleid.

Beste vrienden, ons verzet zal iedere dag groter worden. Dus vertel het aan iedereen die u kent: de PVV komt eraan.

Laat Rutte iedere dag dat hij er nog zit, het horen in zijn torentje: Uw politieke dagen zijn geteld.

Genoeg is genoeg!!!

Rutte II weg ermee!

Dank jullie wel.