Skip to main content

Spreektekst Geert Wilders bij debat Oekraïne

De heren Verhofstadt en Van Baalen gingen naar Kiev. Ze wilden geschiedenis schrijven. Daar stonden ze op een plein vol mensen, waaronder nationaal-socialisten, jodenhaters en andere anti-democraten. Mensen met helmen en met honkbalknuppels. Ze gingen er de revolutionair uithangen. Op een podium probeerden ze de mensen nog verder op te hitsen.

De heer Verhofstadt zei het letterlijk. Hij sprak over a fight, een gevecht. Dat ging Brussel steunen. Ook met geld. De lijsttrekker van de VVD, de heer Van Baalen, stond juichend naast hem - met zijn vuistjes in de lucht.

Vz, om je voor te schamen. Deze schaamteloze eurofielen met hun imperialistische dromen.

Vz, ons is altijd verteld dat de EU voor vrede staat. Maar sinds deze twee prominenten op het podium stonden, weten we wel beter. De EU staat voor oorlogshitsing.

De Oekraïne is nog steeds een grote bende. Dat mogen Henk en Ingrid nu opknappen. Het land staat in de top van de corrupte landen. Al het geld dat je erheen stuurt, verdwijnt.

Vorige week liet de minister-president van Nederland, de heer Rutte, weten dat belastingverlaging voor Nederland er niet inzit. Nederland hunkert naar lagere belastingen en naar lagere accijnzen. Maar dat zit er niet in, volgens de minister-president. Wel gaat er nu 11 miljard, ook Nederlands geld, naar de Oekraïne.

En intussen blijven hier de accijnzen hoog, de BTW blijft moordend, de belastingen superhoog. Ondertussen worden de verzorgingshuizen gesloten. Maar er zit wel beweging in het geld dat naar de Oekraïne gaat. Kwestie van prioriteiten.

Het zou goed zijn als de premier het lef had gehad dat vanavond hier uit te leggen, maar hij is op campagne. Hij zit vanavond in een café in het mooie Roosendaal om te vertellen waarom iedereen VVD moet stemmen. Dat vindt hij belangrijker dan verantwoording afleggen aan het parlement over die 11 miljard aan de Oekraïne. De heer Rutte maakt een lange neus naar de kiezer.

Vz, wie hulp nodig heeft en in Nederland in een verzorgingshuis wil blijven, heeft pech. Maar wie in de Oekraïne woont, heeft daarentegen mazzel. Dat land valt in de prijzen. Eerder mochten we Griekenland steunen. En al die andere landen in het zuiden. Nu gaat ons geld richting de bodemloze put in het supercorrupte Oekraïne.

Vz, dat kan niet en dat mag niet. Vandaar de volgende motie:

De Kamer,
gehoord de beraadslaging,

constaterende dat de Europese Commissie voorstelt om miljarden euros Europees geld, inclusief Nederlands geld, aan de Oekraïne te geven,

van mening dat er geen cent aan Nederlands belastinggeld aan de Oekraïne mag worden verstrekt,

verzoekt het kabinet er voor te zorgen dat er geen cent Nederlands belastinggeld naar de Oekraïne gaat,

en gaat over tot de orde van de dag.