Skip to main content

PVV woedend over Turkse agressie

De bemoeienis van de Turkse regering met een Nederlands debat over de Turkse gemeenschap in ons land, is onaanvaardbaar en ook inhoudelijk onjuist. De Nederlandse regering mag de agressieve toon van de Turkse regering niet laten passeren. Er moeten Turkse excuses komen. Zo niet, dan de Turkse ambassadeur uitwijzen en onverwijld onze Patriotraketten terughalen uit dat land.

Vragen van de leden De Roon en Wilders (beiden PVV) aan de minister van Buitenlandse Zaken over aantijgingen van Turkse regering richting Nederland:

1.)
Klopt de berichtgeving, inhoudende dat Turkije Nederland beschuldigt van racisme en agressie, hetgeen zou moeten blijken uit uitlatingen van de regering over de Turkse gemeenschap in Nederland(*)?
Zo neen, wat is er dan wel gebeurd? Zo ja:

2.)
Bent u het met ons eens, dat het autoritaire en islamofascistische bewind van Turkije naar zichzelf moet kijken als het gaat om racisme en agressie en wel zo ongeveer de laatste is die op dat punt over Nederland zou moeten klagen? Zo neen, waarom niet?

3.)
Vindt u ook, dat Turkije zich buitengewoon ondankbaar en onbeschoft gedraagt jegens ons land, terwijl wij tientallen miljoenen euro's van onze belastingbetalers hebben verspild aan bescherming van Turkije met onze Patriotraketten? Zo neen, waarom niet?

4.)
Bent u bereid om de Turkse ambassadeur op staande voet te ontbieden en hem voor de keus te stellen om publiekelijk door het stof te gaan en excuses aan te bieden dan wel op te hoepelen naar Ankara?

5.)
Als de ambassadeur geen excuses aanbiedt, haalt Nederland dan onverwijld onze Patriotraketten terug en niet pas -zoals eerder was aangekondigd- na 31 januari 2015?

(*) http://www.telegraaf.nl/buitenland/23376783/___Turkije_vindt_NL_racistisch___.html