Skip to main content

PVV-Kamervragen over straatterreur in Maassluis

Vragen van de leden Wilders, Helder, Fritsma en De Graaf (allen PVV) aan de Minister-President inzake de Marokkaanse straatterreur in Maassluis

1.)
Was het leuk in Zuid-Korea?

2.)
Heeft u nog meegekregen dat gewone mensen en gezinnen in Maassluis net als (eerder) in heel veel andere Nederlandse gemeenten het slachtoffer zijn van Marokkaanse straatterreur? Hoeveel straatterroristen zijn al gearresteerd in Maassluis? Welke nationaliteiten hebben ze? Deelt u onze mening dat het invoeren van een tijdelijke noodverordening gepaard moet gaan met de arrestatie van zoveel mogelijk daders omdat de ellende anders na het aflopen van die periode weer van voor af aan begint?

3.)
Bent u ermee bekend dat de PvdA- burgemeester van Maassluis tegen een slachtoffer van geweld die een steen door de ruit kreeg en die de eerste vragensteller heeft bezocht heeft gezegd vooral rustig te gaan slapen en geen media te woord te staan? Deelt u onze mening dat dergelijke laffe burgervaders beter het veld kunnen ruimen?

4.)
Bent u er ook mee bekend dat camera's in de wijk - die zorgden voor minder overlast - eerder dit jaar zijn weggehaald of verplaatst omdat de privacy van de Marokkaanse cultuurverrijkers anders te langdurig zou worden aangetast?

5.)
Wat vindt u ervan dat een slachtoffer die de eerste vragensteller bezocht zei dat ook een Marokkaans jongetje van een jaar of drie jaar haar al "he vuile kankerhoer jij bent een kankerslet" toeriep?

6.)
Wanneer gaat u ervoor zorgen dat de politie weer de baas wordt in die wijken en steden? Dat de burgers weer beschermd worden tegen het straattuig? Dat de politie ook weer tijdig aanwezig is en er hard wordt opgetreden om de orde op straat te herstellen?

7.)
Deelt u de mening dat Nederland van ons is? Deelt u de mening dat het onacceptabel is als wijken of straten tot een klein-Marokko of klein-Turkije verworden? Zo neen, waarom niet? Zo ja, waarom laat u gewone Nederlanders zo in de steek?

8.)
Wanneer bent u eindelijk bereid veroordeelde criminelen met een dubbele nationaliteit die niets met ons land blijken te hebben te denaturaliseren en uit te zetten?
Geldt "Pleurop" ook voor deze mensen of is het ook hier weer vooral vrijblijvende prietpraat?

9.)
Deelt u onze mening dat het onacceptabel is dat slachtoffers van geweld, bedreiging en intimidatie in noodgevallen zoals ook in Maassluis vaak tot maar liefst een half uur moeten wachten voordat de politie ter plekke aanwezig is? Bent u bereid lokale politiekantoren zoals in Maasluis weer meteen volledig te bemannen zodat de politie weer snel, robuust en vooral tijdig aanwezig kan zijn bij slachtoffers van straatterreur?

10.)
Bent u bereid deze vragen voor dinsdag 4 oktober 12.00 uur te beantwoorden?