Skip to main content

Wilders: geld naar Nederlandse burger i.p.v. buitenlandse beleggers

Vz, geheime miljardendeals tussen politici en grote multinationals.
Je verzint het niet. Het lijkt wel een aflevering van House of Cards.
Met in de hoofdrol premier Rutte.

De man die liever miljarden euro’s weggeeft aan grote bedrijven en buitenlandse beleggers dan dat hij al dat geld besteedt aan de Nederlanders. Voor multinationals worden de Vpb-tarieven verlaagd. Voor buitenlandse aandeelhouders van grote bedrijven wordt de dividendbelasting afgeschaft.

Maar voor gewone Nederlanders wordt de BTW verhoogd, gaat de zorgpremie omhoog, gaat de energierekening fors omhoog en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Vz, wat zou je voor de gewone mensen in dit land allemaal kunnen doen met die 1.4 miljard euro die nu aan buitenlandse beleggers cadeau wordt gedaan? Je zou het eigen risico kunnen verlagen, de huren kunnen verlagen, de energiebelasting kunnen verlagen ipv verhogen.

Allemaal maatregelen waar de Nederlandse burgers wél wat aan hebben. Kies daarvoor, voor onze eigen mensen en hou op met het spekken van al die buitenlandse aandeelhouders.

Maar nee hoor.
Premier Rutte ziet daar niets in.
Afschaffen van de dividendbelasting is volgens hem goed voor Nederland.

Waarom? Dat weet hij niet.
Het CPB ook niet. Economen ook niet.
En de kiezers in Nederland snapper er al helemaal niets van.

Maar de heer Rutte heeft het van horen zeggen. Hij gelooft het in elke vezel. Maar wie gelooft hém nog? De man van de valse beloftes. Dit is de zoveelste bladzijde uit het grote smoezenboek van deze premier.

Want niet één gewone Nederlander heeft hier iets aan. De enigen die hier beter van worden zijn degenen die die anderhalf miljard euro in hun zakken steken. Buitenlandse aandeelhouders van grote multinationals.
De vrienden van de VVD.

Want wat blijkt? Als we de mediaberichten mogen geloven zijn het buitenlandse aandeelhouders van Unilever, Shell, en Akzo, voor wie dit kabinet de dividendbelasting afschaft.

Premier Rutte komt zelf van Unilever.
Hij heeft er tien jaar lang gewerkt. Informateur Gerrit Zalm, ook een VVD’er, is commissaris bij Shell.
En VVD-prominent Ben Verwaayen – een vriendje van de premier – is nu commissaris bij Akzo.

Vz, Ik hoorde sommige collega’s praten over chantage. Maar het is geen chantage. Het is oude jongens krentenbrood.
Elkaar de euro’s toespelen. Het lijkt Sicilië wel. De maffia. Palermo aan de zee.

Een premier die zijn eigen volk in de steek laat, maar wel bijna anderhalf miljard euro belastingkorting regelt voor de buitenlandse aandeelhouders van zijn multinationalvriendjes waar zijn partijgenoten mooie baantjes hebben.

Dat is de werkelijkheid.
Hoe is hij tot deze beslissing gekomen? Niemand mag het weten.
Met welke bedrijven heeft hij gesproken? Niemand mag het horen.
En waar zijn dan al die documenten? Niemand mag ze zien.

Vz, dit kabinet gooit bijna anderhalf miljard euro weg. Geld van de Nederlandse belastingbetaler. Terwijl er nul bewijs is dat het ook maar één baan oplevert.

Dat is puur wanbeleid. Ik kan het niet anders noemen. Als je op zo’n onverantwoorde manier omgaat met belastinggeld kan dat niet anders dan in het hele land en ook in dit huis op grote afkeuring rekenen.

Deze maatregel moet van tafel. Vandaag nog.
Als de premier deze maatregel vandaag niet intrekt dan zal ik in de tweede termijn namens de PVV en heel veel Nederlanders een motie van afkeuring indienen.