Skip to main content

Speech Geert Wilders in Praag (16-12-2017, MENF-congres)

DRMFqTKW0AEdvst.jpg large

Beste vrienden, ik ben heel blij hier in Praag te zijn, een van de mooiste steden in Europa. Bedankt Tomio Okamura en de SPD voor de uitnodiging. Jullie grote verkiezingsoverwinning in oktober hier in de Tsjechische Republiek was een aanmoediging voor ons allen. Gefeliciteerd Tomio! Gefeliciteerd SPD! Lang leve de Tsjechische patriotten! Ik voel me vooral vereerd om vanavond tot zoveel Tsjechische patriotten te mogen spreken. Laat me u een geheimpje verklappen: de Tsjechen zijn een van mijn favoriete volkeren in Europa. Jullie zijn een natie van helden!

Denk alleen maar aan Jan Komenský, de grote filosoof die ook in Nederland woonde. Hij was een groot Europeaan, maar waar hij ook ging, hij bleef schrijven in het Tsjechisch en bleef bovenal Tsjech. Laten we zijn grote les niet vergeten: alleen door te blijven wat we zijn, kunnen we echte Europeanen zijn!

Als ik aan de Tsjechen denk, denk ik ook aan Thomáš G. Masaryk, de bevrijder van jullie land, jullie bloedeigen George Washington. Hij dreef de spot met onze zogenaamde elites, die zo graag de wereld willen veranderen, maar te arrogant zijn om de wijsheid in tradities en conservatieve waarden te herkennen.

Zijn grote les is deze: respecteer de wijsheid van het volk. Respecteer de wijsheid van onze voorouders. Onze nationale waarden, onze tradities, onze identiteit, zij maken van ons wie we zijn. en we zullen ze nooit opgeven!!
Als ik aan de Tsjechen denk, dan denk ik aan Jan Palach, de held van de Praagse Lente van 1968. Jan Palach weigerde te leven onder een totalitaire dictatuur. In plaats van onder het juk van het totalitarisme te leven, gaf hij er de voorkeur aan om te sterven voor vrijheid. Wij staan voor deze erfenis! Wij allemaal! Palach maakte van het woord “Tsjech” een synoniem van moed. Hij is niet dood, zijn geest leeft voort! Die zullen we nooit verraden!
Wij willen ook leven in vrijheid en blijven wie we zijn.
Mijn partij wil dat Nederland de EU verlaat. Ons motto is “Nexit”!

Wij staan voor soevereine, onafhankelijke natiestaten, omdat de natiestaat het thuis is van onze democratie en alleen de natiestaten kunnen onze nationale identiteit beschermen. En we zijn niet bang om heel duidelijk te zeggen: de EU is een monster! Wij willen een toekomst zonder haar!

Uiteraard, individuele landen kunnen bilateraal samenwerken of zelfs multilateraal als ze denken dat dit in hun voordeel is. Maar we wijzen alle supranationalisme af. Omdat dit onze nationale soevereiniteit ondermijnd, onze nationale identiteit, onze democratie en vrijheid, onze waarden.

Op dit moment wil Brussel ons overstromen met Derde Wereld immigranten. Overwegend uit islamitische landen. Het wil deze immigranten verdelen over alle EU-lidstaten. Het resultaat zal een ramp zijn. Het zal de joods-christelijke en humanistische identiteit van onze naties afzwakken.
De Tsjechische Republiek en de andere Visegrad-landen wijzen dit duivelse EU-plan af. Zij – jullie – verdedigen Europa en haar civilisatie. En wij steunen jullie in jullie moedige verzet tegen de EU! Omdat wij, net als jullie, willen blijven wat we zijn: vrij, onafhankelijk, soeverein! Trotse naties met een joods-christelijke en humanistische beschaving. Voorgoed vrij, voorgoed beschaafd.

Vrienden,
Samen moeten we ons verzetten tegen de kosmopolitische elites. Omdat deze elites het volk niet vertegenwoordigen en de natiestaat uitverkopen. Samen moeten we ons verzetten tegen islamitisch totalitarisme. Omdat onze beschaving niet islamitisch is. Ze heeft haar wortels in de erfenis van Jeruzalem, Athene en Rome! Wen niet, nooit, Mekka!

Brussel klaagt jullie aan. De kosmopolitische elites klagen de Tsjechische Republiek aan, Polen en Hongarije, omdat het wil dat jullie landen op dezelfde wijze islamiseren als West-Europa. Dat is een schandaal! Maar jullie staan niet alleen! Ik sta achter jullie. Al onze vrienden hier staan achter jullie. Wij willen hetzelfde als jullie: wij willen de baas blijven in ons eigen huis. Samen symboliseren we de vlam van de vrijheid die niet gedoofd kan worden. hier staan we dan, verenigd in de strijd voor vrijheid! Wij zijn de voorhoede van het nieuwe Europa!

Jullie willen in de Tsjechische Republiek niet wat er op dit moment in West-Europa gebeurt. Wat daar gebeurt, is vreselijk. Door het gerenommeerde Pew Research Center zijn zojuist nieuwe cijfers over de toenemende islamitische bevolking in de EU gepubliceerd. Ondanks het feit dat er radicale veranderingen plaatsvinden in de huidige politiek tegenover immigratie. In het midden van deze eeuw zal meer dan 30% van de bevolking in Zweden islamitisch zijn, en bijna 20% in Duitsland en Frankrijk. Jullie hebben gelijk dat hier niet te willen.

Wij in West-Europa hebben een verschrikkelijke fout gemaakt. In de afgelopen vier decennia hebben miljoenen migranten laten binnenkomen, veel van hen uit islamitische landen. En hoewel niet alle immigranten beschuldigd kunnen worden, massa-immigratie heeft tot een catastrofe geleid: de criminaliteit is toegenomen, geweld tegen vrouwen is verveelvoudigd, het antisemitisme is gestegen, overal hebben terreuraanslagen plaatsgevonden.
Dat willen jullie hier niet! Jullie zeggen: Nee. Nooit! Ne! Nikdy!

Jullie willen geen shariawijken waar Tsjechen zich niet langer veilig voelen! Wij willen geen moskeeën, imams, halal voedsel, ongelijkheid van man en vrouw, wij willen geen barbaars islamitisch shariarecht in ons land.
Islam is geen religie, maar een totalitaire ideologie. Als je de islam verlaat, word je vermoord. Islam wil onze samenleving domineren en het is een ideologie die niet in staat en niet bereid is om te assimileren. Islam betekent dominantie en geweld en terreur tegen christenen, Joden, vrouwen, afvalligen en eigenlijk tegen iedereen die niet islamitisch is. Islamitisch shariarecht en vrijheid zijn 1005 incompatibel. Nergens in de wereld, in geen enkel land waar de islam dominant is, heerst vrijheid. Dus daarom mijn voorstel: genoeg. Genoeg met het geweld, genoeg met de haat, genoeg met de terreur en genoeg met de islam. Als je de islam leuk vindt en meer moskeeën of imams of halal voedsel wilt, en als je onder het volledige shariarecht wilt leven, dan kan dat. Maar niet hier, dan kun je beter vertrekken naar Saoedi-Arabië of Iran. Niet hier. Dit is ons land. Bent u het daarmee eens?

In het verleden speelden de Tsjechen een belangrijke rol in de bescherming van Europa tegen de islam. Het was jullie koning, Lodewijk II, koning van Bohemen en Hongarije, die in de Slag bij Mohács sneuvelde tegen de Ottomanen. Tsjechen waren ook prominent aanwezig bij het beleg van Wenen. Jullie waren een bolwerk van het Westen tegen de Ottomanen. En wij in het Westen hebben onze vrijheid aan jullie te danken!

En nu opnieuw verzetten jullie je tegen zowel de EU-asielpolitiek als de islamisering van Europa. En ik zeg u dit: bedankt mijn Tsjechische vrienden, bedankt Visegrad-landen! Jullie verzet inspireert ons!

Ongelukkig genoeg, als er niets gebeurt moet het ergste nog komen. Tot het eind van de eeuw zal de Afrikaanse bevolking toenemen van nu 1 miljard tot dan 4 miljard. Een derde deel van de Afrikanen wil weg en velen willen naar Europa toe. Als we dit niet stoppen, zullen er miljoenen onze kant op komen, we zullen een provincie van Afrika worden we zullen geïslamiseerd worden, onze mensen zullen een minderheid worden en onze bevolking zal vervangen worden.
Maar ons antwoord is helder: No! Never! Ne! Nikdy!

Daarom moeten onze landen een compleet nieuwe strategie adopteren. We moeten de moed hebben om reisverboden te introduceren, zoals president Trump dit in de VS gedaan heeft. We moeten de moed hebben om iedere boor met illegale migranten terug te sturen, zoals Australië dat doet. We moeten de moed hebben om legale immigratie te beperken in plaats van deze uit te breiden, zelfs als we af en toe een muur moeten bouwen, zoals de dappere Hongaren dat hebben gedaan.

We moeten de moed hebben om illegale immigranten te repatriëren. En de moed om te de-islamiseren en om onaangenaam tegenover de ideologie van de islam. In plaats van slap te zijn, moet Europa hard zijn.

Er is geen alternatief. Als we falen, zullen we ophouden te bestaan. Als we niet de moed hebben om deze dingen te doen die ik zojuist noemde, dan zullen we verdwijnen. Omdat we voor een existentiële crisis staan.

Vrienden, het grote conflict van onze tijd, de grote confrontatie die voor ons ligt, is het conflict tussen globalisme en patriottisme, tussen supranationalisme en identiteit. En in dit conflict is “Vrijheid” onze slogan. Svoboda!!

Lang leve de Tsjechische Republiek. Tomio na Hrad. (Tomio naar de Praagse Burcht).
In de geest van onze nationale helden zullen we de hoge burcht van vrijheid en democratie verdedigen. En we zullen winnen! Omdat wij de patriotten zijn! Samen zijn we de “wind of change” die de oude orde door elkaar zal schudden! En Europa zal teruggeven aan de Europeanen!!

Dank u.

Vertaald uit het Engels door:
E.J. Bron

Klik hier om de vertaling te lezen op de website van E.J. Bron.