Skip to main content

Inbreng Geert Wilders debat over achtergehouden memo's m.b.t. de dividendbelasting

Voorzitter, dit debat gaat vooral over de geloofwaardigheid en betrouwbaarheid van premier Rutte en zijn kabinet. En ik moet u eerlijk zeggen dat ik het gekonkel, gedraai en gemanipuleer van deze premier meer dan zat ben. Deze premier heeft de boel belazerd, de kamer misleid, ons met woordspelletjes om de tuin geleid.

Er zou geen memo over de dividendbelasting zijn, niet via de informateur en niet informeel, aldus de premier. Maar er waren dus wel degelijk memo’s, mevrouw voorzitter, en meer dan een – zelfs een keer door het Ministerie van de premier zelf – Algemene Zaken – opgevraagd.
Maar ook een belangrijk memo door VVD-staatssecretaris Wiebes zelf gemaakt en nota bene door premier Rutte gebruikt tijdens de formatieonderhandelingen in gesprekken met de andere onderhandelaars.

Dus als de premier zegt dat hij naar eer en geweten heeft geantwoord geen herinnering te hebben dat er andere memo’s op tafel lagen buiten de formatiememo’s om dan speelt hij een vals vies woordspelletje over tafels en dossiers. Want hij wist niet alleen van dat belangrijke memo van Wiebes maar hij gebruikte het ook tijdens de formatieonderhandelingen!

Als je dat verzwijgt terwijl je hier in Kamer wordt doorgezaagd door collega’s over de aanwezigheid van een memo dan belazer je de boel voorzitter. Dan toon je aan nauwelijks eer en geweten te kennen.

De heer Ruttte geeft de Kamer desgevraagd geen transparantie en geen volledig antwoord maar draaide en draait als een gladde aal om de waarheid heen. En voor staatssecretaris Wiebes, inmiddels gepromoveerd tot ministers, geldt hetzelfde. Wat hij heeft gedaan is met geen pen te beschrijven.

Een RTL-journalist vroeg hem nog maar een paar dagen geleden: “Heeft u de stukken over de dividendbelasting gezien en de gevolgen/effecten daarvan voor de maatschappij?” En de heer Wiebes gaf als antwoord: “Dat heeft niet op de fiscale tafel gelegen. Ik zou niet eens weten over welk document u het hebt”.

Vz, over belazeren gesproken. Dit is werkelijk met geen pen te beschrijven. Wat een leugen en wat een schandelijk antwoord. Op zijn minst een misleiding van de heer Wiebes. Hij belazert ook de boel. Niet alleen weten we nu dat hij de memo’s wel degelijk kende, maar hij heeft de belangrijkste zelf gemaakt! En dan tegen een journalist zeggen: “Ik zou niet weten of welk document u het hebt.”
Voorzitter, dat is sneaky, dat is bedrog en dat kan niet.

En nu vandaag, sinds gister, kennen we in ieder geval die feiten. Ik weet niet of we alle feiten kennen, maar die feiten kennen we. Na maanden van schimmigheid en sluwheid. En dat is niet nieuw. Want de VVD komt pas met de feiten als het echt niet meer anders kan. Dat was eerder het geval bij de bonnetjes van Teeven, bij de leugen van Zijlstra over de dasha van Putin en nu weer bij de memo’s over de dividendbelasting.

Het beschermen van het eigen belang en de eigen VVD-clan is voor premier Rutte altijd belangrijker dan het belang van Nederland. Dat is politiek vandalisme voorzitter. Tekenend voor politici die lak hebben aan burgers, die er lol in hebben om mensen hun stem af te pakken door het referendum af te schaffen, hun belastinggeld schaamteloos verkwanselen aam het buitenland en ondertussen ook nog eens zoals nu de volksvertegenwoordiging een rad voor ogen proberen te draaien.

Wij hebben daar als PVV-fractie schoon genoeg van. Miljoenen Nederlanders hebben daar schoon genoeg van. Wegwezen zeg ik tegen dit kabinet maar in ieder geval tegen de heren Rutte en Wiebes.

Want als we dit accepteren, voorzitter, als we dit gedraai en gekonkel en het belazeren van het parlement, als we dat accepteren met hun manipulaties en woordspelletjes, dan is eens te meer bewezen dat deze kamer een nepparlement is, gedomineerd door ja-knikkers die alles maar goedvinden en slikken voor de macht.

Ik vraag de Minister-President en de heer Wiebes dus de eer aan zichzelf te houden en op te stappen en als zij dat niet doet dan zal ik in tweede termijn een motie van wantrouwen tegen ze indienen.

En mocht die worden aangenomen dat zijn we niet alleen van dit vreselijke leugenachtige bedrieglijke kabinet af maar ook van die onzinnige maatregel om bijna anderhalf miljard euro te besteden aan het spekken van het buitenland. Dan kan dat geld, want ook dat willen wij als PVV, besteed worden aan al die Nederlanders. Het is Nederlands belastinggeld betaald door die gewone Nederlanders en die hunkeren naar lagere lasten. En dat is ook terecht en dat moeten we ze geven.

Dus: wegwezen met die maatregel en wegwezen met Rutte en Wiebes en kom allebei alsjeblieft nooit meer terug!