Skip to main content

PVV-vragen over senioren in Apeldoorn overdonderd door komst Turkse leeftijdsgenoten

Vragen van de leden Kops, De Graaf en Agema (allen PVV) aan de ministers van BiZa, SZW en VWS over het bericht dat senioren in Apeldoorn overdonderd zijn door de komst van Turkse leeftijdsgenoten.

1.)
Bent u bekend met het bericht "Senioren in Apeldoorn overdonderd door komst Turkse leeftijdsgenoten"(*)?

2.)
Deelt u de mening dat het een onzalig plan is, waarmee bewoners van een seniorencomplex in Apeldoorn zijn overvallen, om in het vervolg ieder vrijkomend appartement te verhuren aan Turkse ouderen – die thuiszorg ontvangen van Waalstad – en de flat daarmee in ‘klein-Turkije’ te veranderen?

3.)
Deelt u de mening van de PVV dat het achterbaks is dat de huidige bewoners, zonder enige vorm van inspraak, voor een voldongen feit zijn gesteld? Zo neen, waarom niet?

4.)
Waarom worden Nederlandse ouderen gediscrimineerd ten opzichte van Turkse ouderen?

5.)
Hoe bestaat het dat een thuiszorgorganisatie een heel seniorencomplex kaapt? Deelt u de mening van de PVV dat dit van de zotte is? Zo neen, waarom niet?

6.)
Bent u bereid deze discriminatie van Nederlandse ouderen te staken en met betrokken partijen in overleg te gaan, zodat deze plannen van tafel kunnen? Zo neen, waarom niet?

(*) Algemeen Dagblad, 2-11-17: https://www.ad.nl/apeldoorn/senioren-in-apeldoorn-overdonderd-door-komst-turkse-leeftijdsgenoten~a9b319f5/