Skip to main content

PVV-vragen over het Songfestival

Vragen van het Lid Bosma (PVV) aan de minister van OCW over het Songfestival

1.)
Bent u bekend met de berichten ‘Politiek stemt op 25 november over Songfestival-budget’(1) en ‘Wie gaat het miljoenen slurpende songfestival van 2020 betalen?’(2)

2.
Bent u bekend met de mogelijkheid om een budgetneutraal draaiboek te hanteren en/of –net zoals Finland dat deed- zelfs forse winst te maken op het Songfestival?

3.)
Deelt u de analyse van de PVV dat een slimme organisator miljoenen kan verdienen aan het organiseren van een Songfestival en dat als een partij (zoals de NPO) het Songfestival mag organiseren dit een buitengewoon royale gunst is? Zo nee, hoe ziet u dit in het licht van o.a. het Finland-scenario?

4.)
Bent u het dan met de PVV eens dat er dus helemaal geen extra geld aan de Publieke Omroep overgemaakt hoeft te worden en dat het omgekeerde meer in de lijn der redelijkheid ligt, namelijk de Publieke Omroep een vergoeding van enkele miljoenen te vragen om het Songfestival überhaupt te mogen organiseren? Zo nee, waarom niet?

5.)
Bent u bereid te onderzoeken of het Songfestival vergund kan worden aan de partij (Publieke Omroep of marktpartij) die hier het hoogste bedrag voor zou willen betalen? Zo nee, waarom niet en vindt u dat de belastingbetaler dit dan maar moet ophoesten?

(1) https://www.mediacourant.nl/2019/11/politiek-stemt-op-25-november-over-songfestival-budget/
(2) https://www.nrc.nl/nieuws/2019/05/19/wie-gaat-het-miljoenen-slurpende-songfestival-betalen-a3960755