Skip to main content

Pol Pot Plantsoen: nieuw adres voor Utrechts Provinciehuis?

Kamervragen van het Lid Bosma (Partij voor de Vrijheid) aan minister Plasterk van Binnenlandse Zaken over de aanstaande benoeming van maoïst Rosenmöller tot commissaris van de koningin in Utrecht.

1.)
Bent u bekend met het bericht Paul Rosenmöller beoogd Commissaris Utrecht (*)?

2.)
Bent u bekend met het verleden van de heer Rosenmöller, dat onder andere inhoudt: geld inzamelen voor de Rode Khmer, aanhankelijkheidsbrieven sturen aan massamoordenaar Pol Pot en het lidmaatschap van de maoïstische GML?

3.)
Bent u bekend met de uitspraak van de heer Rosenmöller "dat je van voorzitter Mao gewoon veel kunt leren"?

4.)
Bent u er bekend mee dat de heer Rosenmöller (getuige uitspraken bij Andries Knevel) geen enkele spijt heeft van zijn sympathieën voor massamoordenaars of het geld inzamelen voor de Rode Khmer, terwijl in die tijd bekend was dat de Rode Khmer martelde en miljoenen mensen de dood injoeg?

5.)
Staan, door de mogelijke benoeming van de heer Rosenmöller, functies in het openbaar bestuur nu ook open voor mensen met nazi-sympathieën?

6.)
Acht u het een juist geste dat het adres van het Utrechtse provinciehuis wordt omgedoopt in Pol Pot Plantsoen, zodat de massamoordenaarknuffelende GML'er zich meteen optimaal gaat thuis voelen in zijn nieuwe omgeving?

 

(*) http://www.elsevier.nl/Politiek/nieuws/2013/2/Paul-Rosenmoller-beoogd-commissaris-Utrecht-1187120W/