Skip to main content

Kunstwereld buigt weer voor islamisering

De Partij voor de Vrijheid wil dat minister Bussemaker onderdak biedt aan kunstenaar Theourgos. De kunstenaar kan nergens exposeren omdat galeries doodsbang zijn voor moslims. Theourgos besteedt in zijn werk aandacht aan de moorden op Pim Fortuyn en Theo van Gogh. Dit is mogelijk kwetsend voor aanhangers van de islam.

De PVV stelt vast dat dit de zoveelste aantasting is van de vrijheid van kunstenaars door de islamisering. Martin Bosma: "Het zou goed zijn als minister Bussemaker Theourgos laat exposeren op haar ministerie. Van de kunstwereld hoeven we niets te verwachten. Die kijkt altijd de andere kant op als kunstenaars in de knel komen door de islamisering. Tien jaar na de dood van Theo van Gogh hebben ze helemaal niets geleerd. Ze komen alleen in actie als het gaat om hun subsidie."

Vragen van het lid Bosma (PVV) aan de minister van OCW, mevrouw Bussemaker:

1.)
Heeft u kennisgenomen van het bericht 'Kunstwereld buigt voor radicalen'(*)?

2.)
Deelt u de afschuw van de PVV dat opnieuw een kunstenaar in zijn uitingsvrijheid is beknot door angst voor moslims en de islamisering van Nederland?

3.)
Bent u bereid kunstenaar Theourgos onderdak te verlenen op uw ministerie, opdat de vrijheid van meningsuiting door U gewaarborgd kan worden?

4.)
Deelt u de observatie dat de kunstwereld en de kunstlobby opnieuw niets van zich laten horen, zoals zij ook zwegen na de dood van Theo van Gogh en de affaires rond Soorah Hera, Rachid Ben Ali, Ewout Jansen, Chris Ripke, Gregorius Nekschot, het toneelstuk Aisha, de film Shouf Shouf Habibi, Naima El Bezaz, het boek De Ondergang van Nederland van Mohammed Rasoel etc etc, maar dat zij wel de straat opgaan (al dan niet geleid door Freek de Jonge) voor "de beschaving" als hun miezerige subsidiecentjes in gevaar dreigen te komen of omdat zij een nummer willen maken tegen Geert Wilders? Zo nee, waarom niet?

(*) http://www.telegraaf.nl/binnenland/23237174/__Kunstwereld_buigt_voor_radicalen__.html