Skip to main content

NPO gaat reclame maken voor de Arabische dictaturen

De publieke omroep komt met een propaganda-offensief om het imago van de Arabische dictaturen te verbeteren. Een serie programma’s moet “de angst over de Arabische wereld wegnemen.” Omroepen werken samen in een gecoördineerde actie ten einde Nederlanders anders te laten denken.

De Partij voor de Vrijheid wil via Kamervragen weten waarom de mening van Nederlanders inzake de Arabische dictaturen niet deugt. Ook verneemt de PVV graag wat wel de juiste mening is die Nederlanders geacht worden te hebben. PVV-mediawoordvoerder Martin Bosma: “Nergens in de Mediawet staat dat het een taak van de omroep om de mening van Nederlanders te verbeteren. Waarom moeten we belasting betalen voor een omroep die vindt dat de mening van miljoenen Nederlanders niet deugt?”

Schriftelijke vragen van het lid Bosma (PVV) aan de staatssecretaris van mediazaken inzake een propaganda-offensief van de publieke omroep.

1.)
Heeft u kennisgenomen van het bericht “NPO wil angst over Arabische wereld wegnemen*”?

2.)
Op grond van welk artikel in de Mediawet is het een taak van de omroep om “de angst over de Arabische wereld weg te nemen”?

3.)
Is het de taak van de omroep om de mening van Nederlanders te willen veranderen?

4.)
Welke zienswijze inzake het Midden-Oosten is verkeerd en waarom? Wat is wel de juiste zienswijze die ons volk dient aan te hangen?

5.)
Waarom zouden we geen angst mogen hebben voor de Arabische dictaturen gezien de totalitaire islam, de aanslagen, het importeren van de ellende, het gebrek aan democratie en het hardnekkige verlangen van die landen in de middeleeuwen te blijven steken?

6.)
Bevatten de NPO-propagandashows ook beelden van het stenigen van vrouwen en homo’s, het afhakken van hoofden van onschuldige mensen, het vervaardigen van bommen, massagraven van andersgelovigen of het besnijden van meisjes?

7.)
Komt de NPO ook met programma’s om mensen met andere ogen naar de staat Israël te laten kijken, eveneens een land in het Midden-Oosten, maar dan wel een democratie? Zo nee, is dit omdat de ideeën van de linkse kerk leidend zijn in Hilversum?

(*) NPO wil angst over Arabische wereld wegnemen, Mediacourant, 21 september 2016
http://www.mediacourant.nl/2016/09/npo-wil-angst-over-de-arabische-wereld-wegnemen/