Skip to main content

PVV-vragen over het bericht dat Iran is verkozen tot lid van een VN vrouwenrechtencommissie

Vragen van de leden De Roon en Wilders (beiden PVV) aan de Minister van Buitenlandse Zaken over het bericht dat Iran is verkozen tot lid van een VN vrouwenrechtencommissie:

1.)
Klopt het dat Iran waar vrouwenrechten zo’n beetje non-existent zijn, tijdens een ECOSOC vergadering is verkozen als lid van een VN vrouwenrechtencommissie(*)?

2.)
Kunt u bevestigen dat meerdere EU-landen hebben ingestemd met het toelaten van het islamofascistische Iran voor een periode van vier jaar? Welke landen waren dat?

3.)
Heeft Nederland tegen de toelating gestemd en heeft Nederland zich bij andere landen en de VN verzet tegen het toelaten van Iran? Zo nee, waarom niet?

4.)
Erkent u dat dit krankzinnige besluit een mokerslag is in het gezicht is van de Iraanse vrouwen die zich met gevaar voor eigen leven inzetten voor meer vrouwenrechten?

5.)
Is het toelaten van Iran ook een ‘zakelijke afweging’ zoals uw collega Kaag eerder op het dragen van een hoofddoek verdedigde?

6.)
Bent u bereid formeel en publiekelijk fel protest aan te tekenen tegen de Iraanse deelname aan de VN vrouwenrechtencommissie?

7.)
Bent u bereid de eventuele Nederlandse medewerking en financiering van deze zinloze en ongeloofwaardige VN commissie per direct stop te zetten?

*) https://unwatch.org/un-elects-iran-to-top-womens-rights-body/