Skip to main content

PVV-vragen over herroeping door Goldstone van het Israël veroordelende Goldstone-rapport

Mondelinge vragen van Raymond de Roon (PVV) aan de minister van Buitenlandse Zaken over de herroeping door Goldstone van het Israël veroordelende Goldstone-rapport.


Lees hier de speech van De Roon in de Tweede Kamer op 5 april 2011

 

Goldstone heeft de crux van zijn tegen Israel gericht rapport herroepen. Dat heeft hij schandelijk te laat gedaan maar terecht is het wel, dat hij dat heeft gedaan.

Het Goldstone-rapport was geiniteerd door de VN-mensenrechtenraad: in die raad speelt de anti-Israël-Gestapo, genaamd Organization of Islamic Conference, gedoogd door een altijd slappe Europese Unie, een dominante rol. Notoire mensenrechtenschenders worden in die raad veelal ontzien.

En dat alleen al was een reden om dat onderzoek te wantrouwen. En terecht, dat wordt nu ook door Goldstone zelf bevestigd.

Het Goldstone-onderzoek was en is een wanstaltig gedrocht. Dat was vanaf het begin al duidelijk. De reden daarvan was, dat Hamas iedere medewerking weigerde. Het resultaat kon daardoor niet anders dan eenzijdig anti-Israël worden, en dat is ook gebleken. Het rapport heeft grote schade toegebracht aan de beeldvorming over Israël in de wereld.

Dat operatie Cast Lead door Israël werd uitgevoerd, dat was ter verdediging tegen beschietingen van joodse burgers met duizenden raketten en granaten vanuit de Gazastrook. Een zaak waartegen de wereldgemeenschap acht jaar lang niets effectiefs heeft ondernomen.

En dat Israëlische zelfverdedigingsdoel is door het Goldstone-onderzoek genegeerd. Wij moeten dat Israëlische recht op zelfverdediging bevestigen in plaats van Israël af te laten kraken in een eenzijdig rapport.

Mensen als Van Agt en Gretta Duisenberg, verblind als ze zijn in hun anti-Israëlische hetze, betreurden het in het verleden dat er in Nederland kritische kanttekeningen werden geplaatst bij het Goldstonerapport.

Ik ben er trots op dat ik in september 2009 in deze kamer een motie heb ingediend om bij de VN kenbaar te maken dat Nederland het Goldstonerapport als bevooroordeeld en eenzijdig beschouwt, en naar de prullenbak verwijst.

Ik vraag de minister om het rapport nu alsnog in de prullenbak te mieteren en er voor te zorgen dat het ook internationaal in de prullenbak van de geschiedenis verdwijnt.

 

Het voorstel van 17 IKV-hoogleraren om het Goldstonerapport nu toch weer te laten volgen door nog meer internationaal onderzoek, is weer een linkse poging om vooral Israël te kunnen blijven bashen.

Hamas gaat hier sowieso niet aan meewerken en heeft natuurlijk ook geen enkel krediet, want dit islamitisch bewind is niet bereid en in staat tot zelfreiniging !

Intussen heeft Israël 400 onderzoeken ingesteld naar mogelijke misdragingen van eigen militairen. Hamas niet één, niet één !

Israël kent onafhankelijke instellingen binnen het militair rechtssysteem die onderzoek verrichten naar mogelijke schendingen van het internationaal recht. Het Israëlisch systeem is zelfs goed vergelijkbaar met dat van andere democratische staten.

Mijn fractie heeft voldoende vertrouwen in de rechtsstaat Israël en vindt dat kan worden volstaan met onderzoeken door Israël zelf.

Ik vraag de minister om die brief van die 17 IKV-hoogleraren dan ook eveneens in de prullenbak te laten verdwijnen.

 

Tenslotte nog dit:

De Egyptische presidentskandidaat El Baradei heeft gezegd dat als Israël Gaza nog eens aanvalt, Egypte dan de oorlog aan het zionistische regime zal verklaren.

En dat is dan, in de ogen van velen, een gematigde moslim! Volgens mij heeft hij de Nobelprijs voor de vrede ten onrechte gekregen. Hopelijk wordt hij nooit president van Egypte.

Wil de minister deze anti-Israëlische hetze en oorlogstaal van El Baradei nu veroordelen?

Wil de minister ook verklaren dat Nederland Israël onvoorwaardelijk zal steunen als het een gerechtvaardigde zelfverdedigingsstrijd voert, ook als dat in de Gazastrook zal zijn?