Skip to main content

PVV: geen banden met Egypte als moslimbroederschap gaat regeren

PVV-kamerlid Raymond de Roon is zeer bezorgd over het voortdurend islamitisch geweld in Egypte. "Er is duidelijk een verband tussen dit voortdurend islamitisch geweld en de vrije hand die de moslimbroederschap nu in Egypte heeft gekregen" aldus De Roon.
Lees hier zijn vragen aan de minister van Buitenlandse Zaken.

Vragen van het lid De Roon aan de minister van Buitenlandse Zaken over niet aflatend islamitisch geweld tegen Christenen in Egypte: 

1.)
Klopt het dat bij recent geweld van moslims tegen Christenen in Egypte acht doden en meer dan honderd gewonden zijn gevallen (*)? 

2.)
Bent u het met mij eens dat er sprake is van structurele islamitische  aanvallen op de christelijke minderheid in Egypte? 

3.)
Wilt u uw diepe bezorgdheid over dit onophoudelijk islamitisch geweld overbrengen aan uw Egyptische ambtgenoot en eisen dat de Egyptische regering de christenen nu eindelijk afdoende gaat beschermen?  

4.)
Bent u het met mij eens dat dit islamitisch geweld wordt geinspireerd doordat de moslimbroederschap vrij baan heeft gekregen in Egypte? Vindt u ook dat Nederland de betrekkingen met Egypte moet verbreken als de moslimbroederschap zeggenschap krijgt in de Egyptische regering? 

5.)
Wilt u uw diepe bezorgdheid over de islamitische radicalisering van de Egyptische overheid en samenleving aan de orde te stellen in alle mogelijke internationale fora en aandringen op maatregelen daartegen? 

(*)  http://www.skynews.com.au/topstories/article.aspx?id=610206&vId=2387027&cId=Top%20Stories