PVV veroordeelt houding van Nederland in de VN; Mensenrechtenraad is nep-vertoning
Geholpen door VN-resoluties, veroordelingen door een zichzelf noemende “Mensenrechten”raad en ook door partijen in de Tweede Kamer, waant Hamas zich steeds sterker.
Gewelddadig gedrag loont, in het perspectief van Hamas.
En daarom heeft Hamas afgelopen nacht weer tientallen raketten en mortieren afgevuurd op Israël. Gevolgen: een miljoen Israëli’s inclusief kinderen moesten het bed uitspringen en de schuilkelders induiken om bescherming te zoeken tegen een ongerichte rakettenstorm.
Eén van de projectielen landde op de deurmat van een kinderdagverblijf bij deze terreuraanval van formaat.
Maar de verontwaardiging blijft uit!!
Het is stil bij de nep-VN-mensenrechtenraad en de linkse partijen in de Tweede Kamer. Ook zal er wel weer geen VN-resolutie aangenomen worden om Hamas te veroordelen.
Het kinderdagverblijf zat namelijk niet vol met Palestijnse of Mexicaanse kindjes. En de dader heet geen Netanyahu of Trump.
Alleen dan gaan de alarmbellen van deugmensen en moslims af.
De zelfverdediging van Israël werd vorige week nog door een VN-resolutie (AVVN: Algemene Vergadering van de VN) veroordeeld. Maar er was géén meerderheid in de AVVN voor een amendement daarop om terreurgroepen als Hamas de les te lezen.
Kan de minister vertellen hoe Nederland heeft gestemd bij de (aangenomen) resolutie van Algerije, Turkije en “State of Palestine” en bij het (verworpen) amendement daarop van de VS? (De website van de VN bevat die info namelijk niet.)
Maar niet alleen in de Algemene Vergadering vd VN ook in de Veiligheidsraad vd VN werd gestemd over de strijd bij Gaza.
De opstelling van de Nederlandse regering bij die stemming daar was teleurstellend.
Nederland onthield zich van stemming in de Veiligheidsraad over beide resoluties. De minister gaf in zijn brief als verklaring, dat “geen van beide recht deed aan de gebalanceerde houding die het Koninkrijk voorstaat”.
Vz., dat onthouden van stemming komt nogal slap, om niet te zeggen laf, over.
Als de resoluties niet deugen in de ogen van de regering, waarom stemt Nederland dan niet gewoon tegen ?
Over “onevenwichtig” gesproken; ik wil het ook hebben over het functioneren van de VN-mensenrechtenraad.
De VN-mensenrechtenraad heeft wel wat van een brandweerkorps vol met pyromanen. Het korps heeft onder meer Cuba, Venezuela en Saoedi-Arabië onder de leden. Dat zijn koplopers als het gaat om mensenrechtenschendingen.
De leden zijn echter niet het enige probleem. Het is ook de hypocriete werkwijze die de mensenrechtenraad ongeloofwaardig maakt:
Niet Venezuela wordt met regelmaat veroordeeld.
Niet Saoedi-Arabië wordt grondig onderzocht.
Niet China krijgt de ene na andere resolutie van deze raad om de oren…
Maar Israël, een democratische rechtsstaat en voorvechter als het gaat om mensenrechten, wordt stelselmatig als enige uitgezocht, geïsoleerd onderzocht en veroordeeld.
Al 70 resoluties kreeg Israël om de oren. En Saoedi-Arabië, China en Venezuela? De minister mag het antwoord geven!?
In de Mensenrechtenraad heerst schaamteloze schijnheiligheid (aldus de minister van Buitenlandse Zaken van de VS, Mike Pompeo) en de VS is er nu uit gestapt, omdat aandringen op essentiële hervormingen, zoals “stemmen in het openbaar” en “opheffen van het vaste agendapunt over Israël/Palestijnen”, werd genegeerd.
Onderschrijft Nederland de bezwaren die de VS had tegen het functioneren van de Mensenrechtenraad? Wat heeft Nederland het afgelopen jaar gedaan om dat kenbaar te maken? Heeft Nederland ook gedreigd met verlaten van de Mensenrechtenraad of schorsing of annulering van onze vrijwillige bijdrage à $ 10 miljoen per jaar? Graag een reactie van de minister en een toelichting op het waarom van de Nederlandse houding.
De Mensenrechtenraad is een herhaling van de Mensenrechten-Commissie die jaren geleden om soortgelijke redenen van onevenwichtigheid/eenzijdigheid werd opgeheven.
Het mag duidelijk zijn dat de PVV de beslissing van de Verenigde Staten om uit het brandweerkorps vol pyromanen te stappen, zeer begrijpelijk vindt.
Wat gaat Nederland nu doen, vraag ik de minister?