Skip to main content

PVV: Wethouder Baldewsingh is niet goed wijs!

De Haagse gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Vrijheid reageert met afschuw op de uitspraken van Wethouder Baldewsingh in het dagblad Trouw van 21 juli j.l. over Desi Bouterse.

Fractievoorzitter Sietse Fritsma en vice-fractievoorzitter Machiel de Graaf stellen: "Een wethouder die het opneemt voor een moordenaar, couppleger en drugscrimineel is niet goed wijs. Bovendien zijn we woedend over de stupide vergelijking tussen Bouterse en Geert Wilders, die Baldewsingh maakt. Als je het verschil niet ziet tussen een zware crimineel en een politicus die nog nooit een misdrijf heeft gepleegd, dan ben je niet meer serieus te nemen".
Mocht Baldewsingh zijn uitspraken handhaven, dan wacht hem voor wat betreft de PVV een pittig debat, waarbij de vraag aan de orde moet komen of Baldewsingh als wethouder te handhaven is.

Aan de voorzitter van de Gemeenteraad,

1.)
Bent u bekend met het bericht ‘Respecteer Bouta net als Wilders’ (*)?

2.)
Hoe beoordeelt u het dat wethouder Baldewsingh kennelijk heeft gezegd dat Desi Bouterse in Suriname ‘nieuw elan’ vertegenwoordigt en ‘in het verleden vooruitstrevende dingen heeft gedaan’?

3.)
Deelt u onze mening dat het absoluut niet kan dat een wethouder het opneemt voor Desi Bouterse, die veroordeeld is voor drugshandel, betrokken is geweest bij de Decembermoorden en een coup heeft gepleegd? Zo neen, waarom niet?

4.)               
Erkent u dat het absurd is dat Wethouder Baldewsingh Geert Wilders -een democratisch gekozen politicus die nimmer een misdrijf heeft gepleegd-  vergelijkt met een veroordeelde crimineel die ook nog eens betrokken was bij moordpartijen? Zo neen, waarom niet?

5.)
Is het gehele College bereid om afstand te nemen van alle uitspraken van Wethouder Baldewsingh in genoemd artikel? Zo neen, waarom niet?

6.)
Deelt u onze mening dat als Wethouder Baldewsingh zijn uitspraken handhaaft, dat hij als Wethouder niet meer geloofwaardig is? Zo neen, waarom niet?

(*) http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/article3135124.ece/_rsquo_Respecteer_Bouta_net_als_Wilders_rsquo__.html