Skip to main content

PVV eist uitleg en actie rond blunderzaak Somalier

Vragen van de leden Fritsma, Helder en Wilders (allen PVV) aan de demissionair staatssecretaris van Veiligheid en Justitie en de demissionair minister van Veiligheid en Justitie over een aanranding door een Somalische asielzoeker in Hoorn.
1.)
Heeft u kennis genomen van het bericht ‘Vrouw lokt aanrander in de val’ (*)?

2.)
Hoe is het mogelijk dat de betreffende Somaliër pas na maanden is gearresteerd terwijl het slachtoffer al na een week na de gruwelijke misdaad zijn adres heeft doorgegeven?

3.)
Deelt u de mening dat er alleen resultaat is geboekt dankzij dapper optreden van het slachtoffer zelf? Zo nee, waarom niet?

4.)
Gaat u er voor zorgen dat panklare (door het slachtoffer aangedragen) informatie, zoals camerabeelden en foto’s, wordt gebruikt en niet terzijde wordt gelegd, zodat dergelijke ‘fouten’ niet meer voorkomen en slachtoffers niet meer in de kou blijven staan? Zo nee, waarom niet?

5.)
Hoe is het mogelijk dat de dader in het bezit is gesteld van een verblijfsvergunning, terwijl hij op dat moment al als verdachte te boek moet hebben gestaan vanwege het feit dat zijn adres al bekend was en hij nota bene ook openlijk IS sympathisant is? Wie krijgt in dit land eigenlijk geen verblijfsvergunning nu weer blijkt dat u zelfs gewelddadige, IS verheerlijkende verkrachters trakteert op verblijfsvergunning, huis en uitkering?

6.)
Bent u bereid om de verblijfsvergunning onmiddellijk in te trekken zodat dit monster, na het uitzitten van een hopelijk lange straf, uit Nederland kan worden verwijderd? Zo nee, waarom niet?

7.)
Ziet u zichzelf nog wel in staat verantwoordelijkheid te dragen voor veiligheids- c.q. vreemdelingenbeleid gelet op de bewezen incompetentie in deze en andere zaken?

8.)
Waarom is deze zaak onder de pet gehouden? Komt het u niet uit dat asielzoekers hier soms als beesten te keer gaan? Hoeveel criminele asielzoekers zijn hier nog (uitgeprocedeerd of nog in procedure) en wanneer zijn ze allemaal uit ons land verwijderd?

9.)
Kunt u ophouden met dit wanstaltige vreemdelingenbeleid en onze grenzen eindelijk sluiten voor alle asielzoekers, alsmede voor immigranten uit islamitische landen? Zo neen, waarom niet?

(*) Telegraaf, 7 juni 2017