Skip to main content

PVV-vragen over statushouder die een 68 jarige vrouw doodmartelde

Vragen van de leden Fritsma, Markuszower en Wilders (allen PVV) aan de minister en staatssecretaris van Veiligheid en Justitie over de statushouder die een 68 jarige vrouw doodmartelde.

1.)
Kent u het bericht “Verdachte fatale mishandeling Amsterdam is statushouder’(*)?

2.)
Wat is de nationaliteit van deze verdachte, wanneer is hij tot Nederland toegelaten en op welke grond? Hoe is het mogelijk dat deze gevaarlijke gek door de screening is gekomen?

3.)
Kunt u garanderen dat de verblijfsvergunning van dit beest wordt ingetrokken en dat hij, na een hopelijk lange gevangenisstraf, direct uit Nederland wordt verwijderd? Zo nee, waarom niet?

4.)
Hoe legt u aan de samenleving en aan (nabestaanden van) slachtoffers van dit soort gruwelijkheden uit dat u achter het open grenzen beleid blijft staan, ondanks het feit dat u zelf geen enkel idee heeft wat voor tuig u binnenlaat?

5.)
Bent u bereid de Nederlandse grenzen te sluiten voor alle asielzoekers en alle migranten uit islamitische landen? Zo nee, waarom niet?

6.)
Bent u voorts bereid om alle asielzoekers en statushouders die een misdrijf hebben gepleegd uit Nederland te verwijderen? Zo nee, waarom niet?

(*) https://www.telegraaf.nl/nieuws/1474921682/verdachte-fatale-mishandeling-amsterdam-is-statushouder