Skip to main content

Debat over de Europese Top

In Brussel is het Feest! Frans Timmermans laat de champagne knallen..!
Dankzij COVID-19 kunnen de Europese federalisten eindelijk meters maken. nu doorpakken (CDA), moeten ze in Brussel gedacht hebben. De Green deal, de Digitale Unie (met eID), het Corona paspoort…… En nu Vooruit (D66)…….

De blijdschap in Brussel heeft 5 redenen.
Eén
De EC heeft nog nooit zoveel miljarden tot haar beschikking gehad.
- Een begroting van € 1.074 mld (MFK)
- Een Herstelfonds van € 750 mld
- En € 540 mld voor een Steunpakket

Voor de komen de 7 jaar kunnen ze in Brussel bijna 2.400 miljard uitdelen, dat is maar liefst 1 MILJARD per DAG! Het kan niet op!

Nederland doneert hieraan € 87 miljard euro en staat voor 50 miljard garant!

Oftewel elke Nederlander geeft € 5.000 cadeau (en staat voor € 3.000 garant) aan de EU voor lidstaten als Italië, Spanje, Polen, Griekenland, noem maar op……..!
Ik hoop dat elke Nederlander zich dat realiseert!
Terwijl Nederland zowel economisch als mentaal dreigt te verzuipen, loopt Rutte met ons belastinggeld te strooien in Brussel om maar vooral niet vrekkig gevonden te worden; De Nederlanders mogen aansluiten bij de voedselbank!
En op de vraag waarom hij het nodig vindt om 5 miljard als een gift aan Italië over te maken, antwoordt hij “dat is goed voor onze export”. Wat een onzin!
Als de interne markt, volgens de heer Rutte, betekent dat we andere lidstaten miljarden moeten geven om onze producten te kunnen blijven kopen, dan is het met hem nog erger gesteld dan ik al dacht…….
Maakt hij soms ook miljarden over aan Canada en het VK? Daar hebben we toch ook een handelsovereenkomst mee? Of naar Noorwegen, IJsland, die zitten toch ook in de Interne Markt!? Nee toch, nou dan!
Twee
De EC mag zelf schulden gaan maken en geld gaan lenen op kapitaalmarkt en Alle lidstaten staan garant! Een overwinning! Deze gemeenschappelijke schulden is een belangrijke stap richting schuldmutualisatie, oftewel Eurobonds…….en die komen er; eerder vroeger dan later…………….

Drie
De EC heeft eindelijk groen licht voor Europese Belastingen, zelfs de VVD is nu om, weten af te dwingen. Nu eerst de Plastic Taks, maar later volgt de Digi/Google Taks, de CO2 Grens Taks, ETS taks, de Financiële Transactietaks, de CCCTB, het staat allemaal op de rol……….

Vier
In Brussel weten ze telkens weer hun takenpakket uit te breiden. Er is inmiddels sprake van een Energie-Unie, een Klimaat Unie (Green Deal), een Digitale Unie, er wordt zelfs gesproken over een Gezondheidsunie; het kan ze niet snel genoeg gaan. Alles moet Europees. Ze willen alles naar zich toe trekken……Wie stopt deze trein…?

Vijf
En wie trapt er nog op de rem. Nou Nederland i.i.g. niet, nu D66 en Volt zetels gewonnen hebben….

We worden keihard en heel snel een federale transfer Unie ingerommeld en dat is slecht nieuws voor Nederland. Het gaat ten koste van onze welvaart en soevereiniteit.

De Europese Commissie probeert ook de coördinatie van COVID-19 naar zich toe te trekken, Nou dat hebben we geweten. De Coördinatie loopt van geen kanten! De inkoop en distributie van vaccins zijn een puinhoop. Bestellingen worden niet of te laat geleverd…..
Ook zien we dat Europese vaccins, massaal worden geëxporteerd?!
Sinds begin februari zijn al 41 miljoen vaccins uitgevoerd (naar 33 landen).
41 miljoen vaccins vertrokken! waarvan 10 miljoen naar het VK! !!!!! Wat is dit?!
De vraag aan onze demissionaire premier is dan ook : Heeft hij geen spijt dat hij de inkoop en distributie van de vaccins aan Brussel heeft overgelaten? In eigen beheer had nu al 40% van Nederland gevaccineerd kunnen zijn (naar Engels voorbeeld). We kunnen de EU missen als kiespijn!
Het enige wat ze goed kunnen is :
• Ruzie maken.
. over geld, miljarden, zoals in het Brexit schade fonds
. over de poppetjes, zoals wie de Conferentie over de Toekomst van de Europa mag voorzitten.
. over de verdeling van vaccins
. over het vetorecht
Veel ruzie en machtsspelletjes met veel tegenstrijdige belangen
En wat ze echt goede kunnen is
• Sinterklaas spelen, geld uitdelen, miljarden van andermans geld, ons geld, wel te verstaan! Want geld is macht. Met geld kan de EC de lidstaten naar haar pijpen laten dansen. Pure chantage praktijken.
Elke dag maakt Nederland 25 miljoen euro over aan Brussel. Elke dag! 25 miljoen! Belastinggeld, Weg, Foetsie. Dat is het lidmaatschapsgeld voor de EU! De prijs om onderdeel uit te maken van de interne markt. 25 miljoen? Dat zijn 10.000 IC bedden!
En daar komt nu nog eens een herstel (750)- en steunfonds (540) (van 1.300 miljard) bij. Dat betekent nog een keer een blootstelling 25 miljoen per dag voor de komende jaren…...
Meneer Rutte, realiseert u zich wel dat u elke dag € 50 miljoen weggeeft aan Brussel, Milaan, Madrid en Athene!
De PVV ziet daarom maar 1 oplossing. Zo snel als mogelijk de EU verlaten, zodat we weer baas worden over ons eigen land, onze eigen grenzen en ons eigen geld!
Je gaat toch geen 50 miljoen per dag weggooien om lid te zijn van een interne markt! Je zou wel gek zijn!

Turkije
Hoe staat het met de aangifte van Erdogan tegen Geert Wilders? Graag een update en of die vreselijke aangifte nu van tafel is?