Skip to main content

13. Leon de Jong

"Liever volksvertegenwoordiger dan beroepspoliticus"

Ik ben politiek actief geweest in de gemeenteraad van Den Haag, in de Tweede Kamer en als beleidsmedewerker in Brussel. Toch vind ik mezelf geen beroepspoliticus. Want of het nu om de gemeentepolitiek of de landelijke politiek gaat, op alle niveaus vind ik het erg belangrijk om de connectie met de burger te bewaren. Als Tweede Kamerlid wil ik een echte volksvertegenwoordiger zijn. Door werkbezoeken en spreekuren houd ik contact met de straten en wijken, met de mensen voor wie ik me in wil zetten.

Lokale ervaring

Door mijn ervaring in de lokale politiek weet ik hoe belangrijk het is om dicht bij mensen te staan. En hoewel bepaalde taken dus heel goed door de gemeente kunnen worden uitgevoerd, vind ik dat Den Haag de gemeenten niet met allerlei opdrachten moet overspoelen. Ik wil er vanuit de Kamer goed op letten of het kan en of het niet te snel gaat.

Nederlandse identiteit

Mijn interesse voor politiek heb ik al van jongs af aan. Ik hield het nieuws bij en herinner me nog goed hoe ik als jong mannetje de Amerikaanse presidentsverkiezingen tussen Bill Clinton en George Bush meekreeg. Toen later in Nederland achtereenvolgens Pim Fortuyn en Geert Wilders opkwamen, besloot ik dat ik mijn steentje wilde bijdragen aan de maatschappij. Daarom heb ik me in 2009 aangemeld bij de partij. Ik wil met de PVV de Nederlandse identiteit beschermen. Ik zet me in voor iedereen die ons land, onze Grondwet en onze vrijheden omarmt.