Skip to main content

Persberichten

PVV: stop gratis inboedel voor asielzoekers!

De PVV wil dat gemeenten per direct stoppen met het verschaffen van gratis inboedels aan statushouders. “Statushouders in Oisterwijk krijgen €10.000 om hun gesubsidieerde woning in te richten, terwijl onze ouderen worden gekort op hun pensioen en velen zelfs niet eens meer hun broodnodige verzorging kunnen betalen”, stelt PVV-woordvoerder wonen Barry Madlener. “Dit heeft een enorme aanzuigende werking, waardoor talloze gelukszoekers onder het mom van asiel naar Nederland willen komen voor gratis woongelegenheid en een inboedel ter waarde van €10.000”.

De PVV dient een motie in waarin ze de regering verzoekt om gemeenten te verbieden statushouders nog langer geld te geven voor inboedels. De PVV wil bovendien dat de verstrekte bedragen direct worden terugbetaald.

Lees meer …PVV: stop gratis inboedel voor asielzoekers!

  • Aangemaakt op .

PVV roept minister Schippers op om 500 kinderen niet te laten stikken!

500 kinderen met Cystic Fibrosis dreigen hun medicijnen niet vergoed te krijgen, omdat het te duur is. Het Zorginstituut Nederland adviseert de minister om het middel Orkambi niet te vergoeden (*).
Tweede Kamerlid Reinette Klever: “Het is vreselijk als deze kwetsbare kinderen een effectief middel om financiële redenen onthouden wordt. De minister kan deze kinderen toch niet letterlijk laten stikken?”
De PVV roept de minister op om dit middel toe te laten tot het basispakket, en zal dit binnenkort in het debat hierover aan de orde stellen.

(*) http://www.ncfs.nl/news/show_article/63

Lees meer …PVV roept minister Schippers op om 500 kinderen niet te laten stikken!

  • Aangemaakt op .

PVV stelt vragen over beademingsbuisjes poliopatiënt

Vragen van de leden Wilders en Agema (beiden PVV) aan de staatssecretaris en minister van VWS over het bericht dat een 74-jarige verlamde poliopatiënt al 60 jaar afhankelijk is van een buisje voor ademen en praten, dat al 20 jaar niet meer gemaakt wordt en deze nu op zijn.

1.)
Bent u bekend met het bericht 'Als praten niet meer kan, ga ik liever dood'? (*)

2.)
Wat vindt u ervan, dat een simpel latex buisje, dat al 60 jaar zoveel kwaliteit van leven aan de eerste beademingspatiënt van Nederland toevoegt, niet meer te krijgen is?

Lees meer …PVV stelt vragen over beademingsbuisjes poliopatiënt

  • Aangemaakt op .

PVV eist openheid over terrorismefinanciering uit Golfstaten

De PVV eist donderdag 3 maart 2016 in de Tweede Kamer meer openheid van dit kabinet over terrorismefinanciering vanuit de Golfstaten. Ook wil de partij dat minister Koenders de ambassadeur van Qatar op het matje roept.

Volgens PVV-Kamerlid Raymond de Roon speelt de discussie over terrorismefinanciering zich teveel af op de achtergrond. "Dat hindert de strijd tegen terrorisme enorm. Welke landen staan daadwerkelijk aan onze kant in de strijd tegen terrorisme en welke niet? Dat moet duidelijk worden. Daarom moet minister Koenders de Kamer jaarlijks gaan informeren over wat de Golfstaten doen om internationale sancties te handhaven, en welke resultaten zij daarbij boeken."

Lees meer …PVV eist openheid over terrorismefinanciering uit Golfstaten

  • Aangemaakt op .

PVV wil uitzondering inkomensafhankelijke huurverhoging gepensioneerden behouden

De PVV heeft zojuist een amendement ingediend om de vrijstelling voor extra huurverhogingen voor gepensioneerden te behouden. Minister Blok had deze uitzondering in het oorspronkelijke wetsvoorstel opgenomen maar dmv een nota van wijziging weer uit de wet gehaald. “Dit leidt tot een financieel nadeel voor 67.000 ouderen. De PVV wil dat gepensioneerden die in sociale huurwoningen wonen niet te maken krijgen met extra huurverhogingen. De gepensioneerden hebben al veel te veel koopkracht ingeleverd de afgelopen jaren! Genoeg is genoeg!”, aldus woordvoerder Barry Madlener.

Amendement:

Lees meer …PVV wil uitzondering inkomensafhankelijke huurverhoging gepensioneerden behouden

  • Aangemaakt op .